Nintendo håper på at salgstallet skyter i været før jul
Det ser ut til at målet Nintendo satte seg før inneværende regnskapsår var litt for ambisiøst.

Annonse


Nintendo håper på at salgstallet skyter i været før jul

Nintendo satser på at Mario og Pokemon skal sørge for at selskapet når det hårete målet om 20 millioner solgte Switch-konsoller dette regnskapsåret.

Ikke halvveis engang

Den japanske spillgiganten satte seg det målet for seks måneder siden, og i skrivende stund står salgstallet (inneværende regnskapsår) på 5,07 millioner enheter. Med andre ord må Nintendo satse på at salget av konsoller skyter i været nå rett før jul. Verdt å merke seg er at Nintendo “bare” solgte 7,23 millioner enheter julen 2017.

Flere stortitler på vei

Tidligere i år ble Fortnite lansert til konsollen, og for kort tid siden kom også Nintendo-klassikeren Mario Party til Switch – et spill som vi ga poengsummen 8/10 til. Senere i år vil vi få se spill som Pokemon: Let’s Go! Pikachu/Eevee og stortittelen Super Smash Bros. Ultimate. Ut på nyåret vil vi sannsynligvis også få se et nytt Animal Crossing-spill.

De siste seks månedene har Nintendo solgt vel 42 millioner Switch-spill – noe som er en økning på 91 % fra året før. Særlig er det to spill som skiller seg ut, og disse er Donkey Kong Country: Tropical Freeze med 1,67 millioner solgte eksemplarer, og Mario Tennis Ace med 2,16 millioner eksemplarer.

Annonse


Slo Wii U i løpet av ett år

Nintendo har siden lanseringen av Switch solgt i overkant av 22 millioner eksemplarer av konsollen – hvilket betyr at Nintendo slo salgstallene til floppkonsollen Wii U i løpet av ett år.

Med tanke på at Nintendo planlegger å lansere en oppdatert versjon av Nintendo Switch til neste år, later det til at selskapet i det minste har flere baller i lufta. Til tross for dette kan målet om 20 millioner solgte Switch-konsoller inneværende regnskapsår vise seg å bli for ambisiøst.

Har du en Nintendo Switch? Fortell oss i kommentarfeltet under.