Face ID her demonstrert under Apples event i 2017. Det gikk ikke helt som planlagt.
Face ID her demonstrert under Apples event i 2017. Det gikk ikke helt som planlagt.

Annonse


Derfor ber de politiet om å ikke se på iPhone-skjermen

Mange av oss husker hva som skjedde da Craig Federighi skulle demonstrere Face ID for første gang i 2017. Under Apple-eventet fikk ikke Federighi låst opp telefonen med ansiktet sitt, og måtte istedet bruke tallkoden.

Oppbrukte forsøk

Årsaken ble senere kjent, da det viste seg at flere backstage hadde håndtert telefonen i forkant. Du får nemlig fem forsøk på deg til å låse opp iPhone med Face ID. Etter fem forsøk kreves koden.

I Federighis tilfelle var alle forsøkene oppbrukt før han fikk telefonen på scenen.

Nettopp dette kan potensielt være et problem for politiet når de skal låse opp telefonen til mistenkte i saker.

Annonse


Hodebry for politiet

Motherboard har fått tak i dokumenter fra Elcomsoft, et selskap som spesialiserer seg på mobilsikkerhet. Dokumentene, som nå blir nå vist frem for politiet rund om kring i USA, viser at politiet og etterforskere nå blir bedt om å ikke engang se på iPhone-skjermene i tilfeller det Face ID kreves for å låse opp telefonene.

Begrunnelsen er at bare det å se på skjermen kan trigge Face ID-mekanismen, og dermed bruke av de fem tilgjengelige forsøkene for å løse opp telefonen.

I verste fall kan altså det at politiet ser på skjermen føre til at mistenktes ansikt ikke får låst opp telefonen  med Face ID.

Sjefen i Elcomsoft, Vladimi Katalov utdyper overfor Motherboard:

– Dette er ganske enkelt. Kode kreves etter fem mislykkede forsøk på å matche ansiktet (til eieren av telefonen journ.anm). Så ved å se på telefonen til en mistenkt person, mister man umiddelbart et av disse forsøkene, sier Katalov.

FBI åpnet mistenktes iPhone med Face ID

Ikke bare Face ID

Opplåsning ved hjelp av fingeravtrykk har også skapt hodebry for politiet i USA. For mange trykk på hjem-knappen kan også her føre til at kode til slutt kreves. Politiet er dermed instruert i å fortrinnsvis bruke av og på-knappen for å se om telefonen er låst.

– Dette gjelder også for fingeravtrykk, men med Face ID er det enklere å ved et uhell se på telefonen, og dermed bruke opp tilgjengelige forsøk, sier Katalov.

I august i år låste FBI opp telefonen til en mistenkt ved hjelp av Face ID for første gang.

 

Kilde:
Motherboard

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse