FBI åpnet mistenktes mobil med Face ID.
Det er trolig første gang FBI bruker Face ID for å låse opp en enhet.

Annonse


FBI åpnet mistenktes iPhone med Face ID

For første gang (så vidt vi vet) har FBI åpnet smarttelefonen til en mistenkt person med å bruker Face ID. Det skjedde i Ohio i august i forbindelse med ransakingen av huset til Grant Michalski, som var mistenkt for å ha delt eller mottatt innhold som viser seksuelle overgrep mot barn.

Trolig første gang

Under ransakingen fant FBI Michalskis iPhone X og ba ham om å åpne den med Face ID, noe han ifølge rapportene gikk med på. Selv om den mistenkte samarbeidet på denne fronten, var FBI fortsatt utestengt fra iPhonen ettersom de ikke hadde passkoden og fikk dermed ikke gjennomført en grundig sjekk av enheten.

Det måtte en ny ransakelsesordre til, men i dette tilfellet ser det ut til at FBI bruker egne metoder for å låse opp enheten i stedet for å be om Michalskis hjelp til Face ID igjen.

Ifølge amerikansk lov (ekstern lenke) har ikke biometrisk lås, som ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk, like god beskyttelse som pinkoder. Basert på det femte grunnlovstillegget kan amerikanere nekte å opplyse om passord og passkoder for å unngå selvinkriminering, men dette tillegget gjelder ikke for biometrisk lås.

Annonse


Politiet forsøkte å låse opp mobilen til en død person med fingeren hans

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse