Politiet forsøkte å låse opp mobilen til en død person med fingeren hans.
Den avdødes forlevede reagerer på politiets metoder.

Annonse


Politiet forsøkte å låse opp mobilen til en død person med fingeren hans

Tampa Bay Times skriver at etterforskere fra politiet i Florida forsøkte å låse opp telefonen  tilhørende en død mistenkt, ved å bruke fingeren hans.

Besøkte begravelsesbyrået

Saken gjelder Linus F. Phillip som i slutten av mars ble skutt og drept av to politimenn, skriver nettstedet. Mannen ble først stanset av de to politimennene fordi bilens hans hadde sotete ruter.

Politiet forsøkte å arrestere ham på grunn av marihuana-lukt i bilen. Phillip prøvde å kjøre av gårde, men ble skutt og krasjet. Han ble senere erklært død.

Etter dødsfallet skal to etterforskere ha besøkt begravelsesbyrået Sylvan Abbey Funeral Home i Clearwater i Florida der liket til Phillip befant seg. Dette for å prøve å låse opp mobilen hans med fingeren. De mislyktes.

Annonse


– Ikke ulovlig

Victoria Armstrong, den avdødes forlovede, sier til Tampa Bay Times at hun følte seg ikke respektert og krenket etter hendelsen.

En talsperson for politiet sier i en uttalelse at politiet ikke trengte en ransakingsordre i denne saken. Flere juseksperter nyhetsmediet har vært i kontakt med, sier at dette tilfellet er på grensen, men fullt lovlig og at grunnlovsbeskyttelsen ikke gjelder døde personer.

 

Kilde:
Tampa Bay Times

Annonse


Annonse


Annonse