Annonse


Google legger ned Google+ etter gigantisk data-lekkasje – sa ingenting til brukerne

Hundretusenvis av brukere har fått sine data lekket fra Google+, det sosiale nettsamfunnet som aldri klarte å konkurrere mot Facebook.

Oppdatert, 20:33:

Googles kommentar til saken er lagt til nederst i artikkelen.

Sa ikke ifra

The Wall Street Journal har snakket med en kilde som hevder at Google ikke ønsket å avsløre sikkerhetsbristen grunnet Facebooks Cambridge Analytica-skandale. Feilen skal i stedet ha blitt rettet i stillhet i mars i år.

Annonse


Problemene vedvarte fra 2015 til 2018 og ga tredjepartsutviklere tilgang til private Google+-brukerdata, inkludert navn, epost-adresser, kjønn, profilbilder, bosteder og annen personalia.

Feilen ga sågar også utviklere tilgang til profildataene til vennene av de rammede brukerne, uansett om disse vennene hadde valgt å dele denne informasjonen offentlige eller ei.

Nesten 500 000 brukere skal være rammet, men Google hevder at ingen brukerdata ble misbrukt.

Facebook og Googles største frykt er at denne loven forsvinner

Google+ legges ned

Tjenesten ble som nevnt ingen massiv hit, og endte til slutt opp mest med å være en fotodelingstjeneste, men nå er det også slutt for dette: Google melder i et ferskt blogg-innlegg at de nå legger ned hele tjenesten for forbrukere.

Tjenesten legges ned i løpet av de kommende ti månedene for å gi brukerne der tid til å hente ut det de ønsker.

 

Slik blir den nye måten å godkjenne forespørsler på. Dette kommer samtidig som Google avslørte store datalekkasjer fra egen tjeneste.
Slik blir den nye måten å godkjenne forespørsler på. Dette kommer samtidig som Google avslørte store datalekkasjer fra egen tjeneste. (Ill.: Google)

Dette sier Google

“Hvert år sender vi millioner av varsler til brukere om personvern- og sikkerhetshull og problemer. Hver gang brukerdata kan ha blitt påvirket går vi ytterligere ut over våre juridiske krav, og legger til grunn flere ulike kriterier – med våre brukere i fokus – når vi avgjør hvorvidt vi skal varsle fra.

Vårt Privacy and Data Protection Office gjennomgikk denne saken, og vurderte hva slags data som var involvert, om vi nøyaktig kunne identifisere brukerne for å informere dem, hvorvidt det var bevis på misbruk og om det var noen grep utviklere eller brukere kunne foreta seg. Ingen av disse forholdene var oppfylt i dette tilfellet.

Gjennomgangen trakk frem den vesentlige utfordringen det er å drive og opprettholde et vellykket Google+, som svarer til brukernes forventninger. Gitt disse utfordringene og den svært lave bruken av forbrukerversjonen av Google+ bestemte vi oss for å avslutte forbrukerversjonen av Google+.”

 

Kilder:
Engadget
WSJ (betalingsmur)
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse