- Toyota gjør helomvending. Skal utruste bilene med Android Auto.
Android Auto er på vei til Toyotas bilflåte.

Annonse


– Toyota gjør helomvending. Skal utruste bilene med Android Auto

Vi skrev tidligere i år om Toyota som ikke hadde implementert støtte for Android Auto i sin bilflåte. Bilprodusenten sa den gang under et intervju med Motor1 at det handlet om personvern.

– Vi er et konservativt selskap og ønsker å forsikre oss om at alt er OK. Vi ønsker å beskytte privatlivet til våre kunder. Vi tror sterkt på det vi gjør, sa Mark DeJongh, i Toyota, til Motor1.

Gjør helomvending

Nå har pipen trolig fått en annen lyd. Bloomberg melder at Toyota har gått med på å integrere Android Auto i sine biler. Nettstedet siterer kilder med tilknytting til saken.

Dermed kan også Android-brukere snart koble enhetene sine direkte til biler fra en av verdens største bilprodusenter. Når det er sagt, har det vært mulig å koble til Android-telefoner via Bluetooth, men Android Auto gir en mer integrert opplevelse. Fra tidligere har Toyota støtte for Apples CarPlay – det skjedde i januar i år.

Annonse


Ifølge Bloomberg kan den offentlige annonseringen finne sted tidlig oktober. En talsperson for Toyota sier til nyhetsmediet at de vet at mange ønsker Android Auto og at dette er noe de vurderer, men ønsket ikke å kommentere ytterligere.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse