- Vi er et konservativt selskap og ønsker å forsikre oss om at alt er OK.
Toyota dropper Android Auto enn så lenge.

Annonse


– Vi er et konservativt selskap og ønsker å forsikre oss om at alt er OK

Mens flere og flere bilprodusenter omfavner tredjepartsløsninger som Apple CarPlay og Android Auto, har Toyota i lang tid forholdt seg til eget system. I januar i år annonserte det japanske selskapet at CarPlay blir støttet i flere kommende biler, men Android Auto er så langt utelatt.

Nå forklarer bilprodusenten hvorfor.

Er skeptisk til personvernet

Under et intervju med bilnettstedet Motor 1, forteller Toyotas Mark DeJongh hvorfor selskapet så langt har droppet Googles billøsning, det handler om personvern.

– Vi er et konservativt selskap og ønsker å forsikre oss om at alt er OK. Vi ønsker å beskytte privatlivet til våre kunder. Vi tror sterkt på det vi gjør, sier han til Motor1.

Annonse


Ble beskyldt for unødvendig mye datainnsamling

Nettstedet skriver at bilprodusentens bekymringer til Android Auto startet i 2015 da Motor Trend beskyldte søkegiganten for å samle inn en haug med unødvendig data – spesielt sammenliknet med Apple – fra Auto-systemet.

Blant annet hevdet Motor Trend at Google samlet inn informasjon som kjøretøyets hastighet, oljetemperatur, kjølevæsketemperatur, motoromdreining og gassposisjon. Google har delvis avvist disse påstandene.

“Vi tar personvern ganske seriøst og samler ikke inn dataene som Motor Trend-artikkelen hevder som gassposisjon, oljetemperatur og kjølevæsketemperatur. Brukere kan velge å dele informasjon med Android Auto som forbedrer opplevelsen deres, slik at systemet kan fungere håndfritt i drive og gi mer nøyaktig navigasjon via bilens GPS”, sa Google i en uttalelse til Gizmodo etter Motor Trends påstander.

 

Kilde:
Motor1

Annonse


Annonse


Annonse