Tesla etterforskes etter Elon Musks tvitring.
Det amerikanske justisdepartementet har startet etterforskningen av Tesla.

Annonse


Tesla etterforskes etter Elon Musks tvitring

Ifølge Bloomberg har det amerikanske justisdepartementet startet en etterforskning av bilprodusenten Tesla. Bakgrunnen er tvitring fra toppsjefen Elon Musk der han meldte at han ønsket å ta selskapet av børs.

Etterforskes

Tesla etterforskes for svindel etter at Musk etter at han i starten av juli tvitret om planene om å gjøre bilprodusenten privat og skrev “finansiering sikret”. Senere samme måned annonserte Musk at de opprinnelige planene falt i vasken og at Tesla ville fortsette å være et børsnotert selskap.

Bilprodusenten etterforskes allerede av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om hvorvidt Musk villedet investorene og bør føderale sikkerhetslover med uttalelsene på Twitter.

– Tror det blir løst raskt

I en uttalelse til The Verge sier en talsperson fra Tesla at de etter Musks uttalelser ble kontaktet av justisdepartementet som sendte en frivillig forespørsel om utlevering dokumenter, og at de har vært samarbeidsvillige.

Annonse


– Vi har ikke mottatt en stevning, blitt bedt om å avlegge vitnesbyrd, eller noen annen formell prosess. Vi respekterer justisdepartementets ønsker om å få informasjon om dette og tror at dette blir løst raskt eter de har gjennomgått informasjonen de har mottatt.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse