- Det er et ekstremt skuffende resultat for kundene.
Huawei får ikke selge 5G-teknologi til australske selskaper.

Annonse


– Det er et ekstremt skuffende resultat for kundene

Huawei Australia bekrefter på Twitter at myndighetene i landet forbyr selskapet og ZTE å levere 5G-teknologi til lokale bedrifter.

Er skuffet

“Det er et ekstremt skuffende resultat for kundene. Huawei er verdensleder innenfor 5G. Vi har på en sikker og trygg måte levert trådløs teknologi i Australia i nærmere 15 år”, skriver det kinesiske selskapet på Twitter.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at forbudet hindrer australske selskaper fra å kjøpe 5G-teknologi og -utstyr fra kinesiske selskaper. I en uttalelse begrunner australske myndigheter det med sikkerhetsbekymringer.

Annonse


– Dette er hva som skjer når man kobler strategien til et kinesisk selskap med kinesiske myndigheter. Australia har mer eller mindre valgt å bruke mer penger på å ha mer kontroll over nasjonale kommunikasjonssystem, fordi de kjemper med en konkurrent som vil ofre kortsiktig marging med langsiktige etterretningsfordeler, sier John Watters, Executive Vice President and Chief Corporate Strategy Officer i sikkerhetsselskapet FireEye, til Reuters.

Møter motstand på flere kanter

Det er ikke første gang Huawei og ZTE rammes av harde avgjørelser fra et lands myndigheter. Senest forrige uke bestemte amerikanske myndigheter å slå ned på bruk av enheter fra de to selskapene blant statsansatte.

Tidligere denne måneden oppfordret The Democratic National Committee sine medlemmer om ikke å bruke Huawei- eller ZTE-enheter.

Meldingene er tilsvarende som amerikanske myndigheter har kommet med den seneste tiden. I februar i år oppfordret FBI, CIA og NSA amerikanere om å ikke bruket Huawei-mobiler, mens Best Buy i mars sluttet å selge produkter fra selskapet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse