Flere Chromebooker kan få støtte for Windows 10.
Flere Chromebooker vil kunne kjøre Windows 10.

Annonse


Flere Chromebooker kan få støtte for Windows 10

Det er ikke bare Googles Pixelbook som (trolig) får støtte for Windows 10. XDA-Developers har gravd gjennom kildekoden til Campfire og avdekket detaljer som tyder at flere Chromebooker vil kunne kjøre Windows 10.

Campfire er mer eller mindre Apples Boot Camp for Chrome OS.

Flere vil kunne kjøre Windows 10

Nettstedets funn viser at Campfire blir tilgjengelig i flere varianter og på flere enn én Chrome OS-enheter. I teorien betyr det at samtlige Chromebooker vil kunne kjøre Windows 10, men de vil være nødt til å oppfylle enkelte maskinvarekrav. Blant annet ser det ut til at PC-ene må ha minst 40 GB lagringsplass, flere av dagens Chromebooker har under dette.

Før Windows 10 eventuelt blir tilgjengelig på disse maskinene, må produsentene altså sørge for at operativsystemet kjører godt nok.

Annonse


Samtidig skriver XDA-Developers at Campfire-støtten kan bli begrenset til kun nye enheter, eller kun Googles egne, men at det på nåværende tidspunkt er for tidlig å si.

Google Pixelbook 2 lanseres i høst – derfor er det grunn til å glede seg

– Lanseringen er nærmere enn man tror

Ifølge rapportene vil dual-boot med Windows 10 være en sømløs opplevelse og vil ikke kreve at brukeren aktiverer Developer Mode – som gjør maskinen mindre sikker – som vanligvis kreves når man kjører to operativsystemer på en Chromebook.

I stedet har Google, ifølge XDA-Developers, laget en bedre løsning som gjør hele prosessen mye enklere og, ikke minst, mer sikker.

Det er fortsatt litt usikkerhet rundt lanseringen av Campfire, dette blant annet fordi funksjonen per dags dato ikke er 100 prosent ferdig. Nettstedet tror likevel at Google kan komme til å snakke om funksjonen under Pixel 3-arrangementet som er like rundt hjørnet.

Er du Chromebook-eier? Kan du tenke deg å kjøre Windows 10 på din PC?

 

Kilde:
XDA-Developers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse