Navnet er Android Pie og nå kan Googles nye OS lastes ned til Pixel
Android Pie er ferdigutviklet for Pixel-enheter. Andre mobiler som var med på beta-programmet lanserer sine endelige versjoner i løpet av høsten.

Annonse


Android Pie kan lastes ned til Pixel – Pixel 3 lanseres 4. oktober

Google har endelig kodet ferdig Android Pie som nå kan lastes ned til Pixel.

Oppdatert, 23:44:

Pixel 3 og Pixel 3 XL lanseres 4. oktober. Det har Google avslørt ovenfor YouTube-kanal This Is Tech Today.

Oppdatert, 23:43:

Annonse


Det skal ikke være nødvendig å melde seg på beta-programmet for å få levert den endelige versjonen av Android Pie. Det holder å spørre etter oppdateringen fra innstillingene.

Foruten Pixel er det kun Essential Phone som har fått levert den endelige versjonen.

Oppdatert, 19:47:

For å laste ned Android Pie i endelig versjon til din Pixel 1 eller 2, meld deg på beta-programmet og laste ned. Du vil så få den endelige oppdateringen levert etter installasjon av beta-en.

Bilder av Google Pixel 3 XL lekket

Pixel-eiere kan laste ned nå

Samtlige Pixel-mobiler kan laste ned Android Pie nå. Har du en Android-mobil fra en annen produsent, er de nødt til å kompilere sin egen versjon først, noe som ofte tar noen måneder. Noen produsenter er flinkere enn andre, men du vil måtte vente litt.

Google forklarer dog at de mobilene som har vært med i Android P-beta-programmet (Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus, Essential) vil levere Android Pie i løpet av høsten og at også andre produsenter vil ha sine OS klare med Android Pie før 2019.

Android Pie håndterer apper smartere for bedre batterilevetid,
Android Pie håndterer apper smartere for bedre batterilevetid, (Ill.: Google)

Trakk to viktige funskjoner

Hva angår denne versjonen har Google måttet trekke en rekke funksjoner. Blant annet de digital helseverktøyene som i stedet blir tilbys i en beta til Pixel-eiere nå med en gang. Registrer din interesse.

Den andre funksjonen de ikke rakk å få med er Slices som gjorde det enkelt å hente opp utvidet app-funksjonalitet rett fra søkefeltet. Denne funksjonen lanseres i høst i stedet.

Det du får levert i Android P er smartere prosess-håndtering slik at batteriet forhåpentligvis varer lenger, et oppdatert grensesnitt og ikke minst det nye gest-systemet som gjør det smidigere å hente opp app-oversikten.

 

Kilde:
Android