Disse Sony Xperia-telefonene får Android 9.0 Pie
Snart kan eiere av Xperia-telefoner laste ned Android Pie.

Annonse


Disse Sony Xperia-telefonene får Android 9.0 Pie

Google kunne for noen få dager siden offentliggjøre den nyeste versjonen av Android. Som alltid vil ikke Sony bruke lang tid på å få oppdateringen ut til sine telefoner.

Til XZ2 og XZ1

Sony Mobile har vært med på utviklingen av Android 9.0 Pie og betaversjoner av operativsystemet har vært mulig å laste ned til Xperia XZ2. Slik kunne XZ2-eiere prøve ut den nyeste Android-versjonen før alle andre.

Xperia XZ2 blir den første telefonen fra Sony som får Android 9.0 Pie. I alt er det seks telefoner som vil få oppdateringen innen “kort tid”:

  • Sony Xperia XZ2
  • Sony Xperia XZ2 Compact
  • Sony Xperia XZ2 Premium
  • Sony Xperia XZ1
  • Sony Xperia X1 Compact
  • Sony Xperia XZ1 Premium

Kommer i september

XZ2-telefonene får oppdateringen først – og den skal bli gjort tilgjengelig for nedlasting i løpet av september. Det er imidlertid uklart om Sony endelig oppdaterer grensesnittet som brukes på deres telefoner. Grensesnittet oppleves i dag av mange som noe utdatert, og det kan være en medvirkende årsak til at Sony stadig taper markedsandeler. På den annen side er hurtige oppdateringen et kjøpsargument i seg selv.

Annonse


Også til eldre telefoner

Sony er kjent for å dytte ut oppdateringer også til sine eldre telefoner. Det skjer sannsynligvis også med Android 9.0. Imidlertid finnes det ikke noen fullstendig liste over Sony-telefoner som får oppdateringen, men flere av de eldre Sony-telefonene skal utvilsomt kunne kjøre den siste utgaven av Googles populære operativsystem.

Kilder:

Xperia blog
Gizchina