Slik lurer Alex Jones seg rundt YouTubes bannlysning
I et koordinert forsøk på å stoppe Alex Jones sine meninger, har samtlige store sosiale plattformer bannlyst ham, inkludert Spotify.

Annonse


Har flyttet til Gabi.ai – slik lurer Alex Jones seg rundt YouTubes bannlysning

Nettstedet TechCrunch melder at Apple har fjernet InfoWars’ offisielle podkast fra iTunes og appen Podkaster.

Oppdatert, 7. august, 03:23:

Alex Jones har flyttet til Gab.ai, det alternative sosiale nett-samfunnet. Det melder grunderen, Andrew Torba:

“I to år har Gab advart mot sensor fra Silicon Valley-selskaper. I dag handlet disse selskapene sammen for å kaste Alex Jones og Infowars fra mainstream internett. Apple, Facebook, Youtube, Pinterest og Spotify bannlyste Alex Jones og Infowars fra sine plattformer, men denne typen autoritær sensur fra Big Tech er bare begynnelsen.”

Annonse


“Hykleriet er lett å se, for mens ansatte i CNN, Buzzfeed, NYT og LA Times alle åpenbart kan forkynne sitt hat mot hvite mennesker, er Alex Jones utestengt for “hatspråk.” Gab er forpliktet å gi en plattform til alle som ønsker å snakke fritt. Vi ønsker alle velkommen og har alltid gjort det,” forklarer selskapet som også melder at Infowars sitt show som sendes 24/7 er tilgjengelig på plattformen.

Jones har for tiden over 33 000 følgere på Gab.ai, men det er ingenting mot det han hadde på YouTube der 2,4 millioner mennesker abonnerte på sendingene, og i stedet for tusenvis av mennesker som så på når han var på YouTube, har han for tiden under 100 i sanntid på Gab.ai.

Oppdatert, 7. august, 02:28:

Jones sitt klipp ble slettet fort etter at det ble lastet opp på en alternativ kanal kalt Verboten News.

Også denne kanalen er nå slettet, men Jones og andre fortsetter å laste opp innhold på andre kanaler, som Infowars69 som serverer klippet nå:

Oppdatert, 7. august, 00:48:

Dette melder Alex Jones etter blokkeringene:

https://youtu.be/eujugOy3QZ0

Dette mener ITavisens redaktør Trond Bie om sensuren:

Det er egentlig over, nettet har mistet ytringsfriheten

– Må følge retningslinjene

Oppdatert:

Facebook har stengt kontoene til InfoWars og Alex Jones på nettsamfunnet.

Til nettstedet bekrefter iPhone-produsenten å ha fjernet fem av seks podkaster tilhørende Alex Jones, mannen bak nettstedet InfoWars, og sier at de “ikke tolererer hatytringer” på sin plattform. “The Alex Jones Show” er blant showene som er fjernet.

– Vi har tydelige retningslinjer som skapere og utviklere må følge slik at vi kan sørge for at vi tilbyr et sikkert miljø for alle våre brukere […] Vi ønsker å representere flere ulike synspunkter så lenge man viser respekt overfor dem med andre meninger, sier en talsperson for selskapet til TechCrunch.

Dermed følger Apple etter Spotify som i januar fjernet samme podkast fra sin tjeneste. Den gang uttalte den svenske strømmetjenesten at podkasten brøt med retningslinjene for hatytringer på plattformen.

Jones  har også opplevd at innholdet på YouTube-kanalen The Alex Jones Channel har blitt fjernet.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse