YouTube slettet flere kanaler ved en feiltakelse.
YouTube slettet flere kanaler ved en feiltakelse.

Annonse


YouTube fjernet videoer og slettet kanaler til personer på høyresiden

Nettstedet Bloomberg melder om at flere av YouTubes nye moderatorer, som er ansatt for å oppdage falske, villedende og ekstreme videoer, fjernet kanaler og innhold tilhørende personer på høyresiden.

– Ved en feiltakelse

Det var i desember at Google annonserte at selskapet skulle ansette over 10 000 personer hvis oppgave blir å overvåke innhold på verdens største videotjeneste. I kjølvannet av skoleskytingen i Parkland i delstaten Florida i midten av februar, har moderatorene feilaktig fjernet videoer og kanaler fra høyrefløyen og personer som er for våpen i USA.

Blant dem er InfoWars som opplevde at kontoen ble midlertidig stengt. Nettstedets grunnlegger, Alex Jones, har konspirert med at flere av de overlevende fra skoleskytingen er “trente kriseskuespillere”. Kanalen til Titus Frost ble blokkert fra YouTube. Frost tvitret nylig at David Hogg, en av personene som overlevde Parkland-skytingen, er en skuespiller.

YouTube bekrefter at noe innhold ble fjernet ved en feiltakelse, men har ikke spesifisert hvilket innhold det er snakk om. Som Bloomberg skriver, er det dermed ukjent om Frost og Jones faktisk ble fjernet ved en feiltakelse eller om det var målet.

Annonse
YouTube blokkerer personligheter på høyresiden.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse