Bloomberg: Google får 40 milliarder kroner i bot.
Dette er den største boten EU har ilagt et selskap for å misbruke markedsposisjonen sin.

Annonse


Bloomberg: Google ilegges 40 milliarder kroner i bot av EU

EU ilegger Googles moderselskap, Alphabet, en rekordstor bot for å ha misbrukt markedsposisjonen sin. Det melder Bloomberg.

Historisk stor bot

Ifølge nettsiden har EUs konkurransemyndigheter kommet til enighet på boten størrelse som skal være på 4,3 milliarder euro, i overkant av 40 milliarder kroner. Detter er den største boten EU har ilagt et selskap for å misbruke markedsposisjonen.

Som vi tidligere har rapportert, har Google vært under søkelyset til EU i lang tid for å ha tvunget mobilprodusenter å inkludere Google Search og Chrome på sine enheter for at disse selskapene kan kunne ta i bruk den gigantiske appbutikken Play Store. Selskaper som Huawei og Samsung har inngått avtaler med Google på dette området.

Også i fjor ble Google ilagt en større bot av EU-kommisjonen, den gang for å drive konkurransehemmende virksomhet ved å gi sin egen shoppingtjeneste fordelaktig plassering i søkeresultatene. Boten var den gang på én milliard dollar. I tillegg granskes selskapet for brudd på EUs konkurranseregler ved å begrense konkurrentenes muligheter til å publisere søkeannonser på sider fra tredjeparter.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse