Nå er det ekstra viktig å handle korrekt ruter med WPA3
ax og WPA3 vil gjøre nettet kjappere og sikrere.

Annonse


Nå er det ekstra viktig å handle korrekt ruter med WPA3

Det var i april vi først snakket om den nye WPA3 sikkerhetsstandarden for WiFi-rutere.

Vi trenger virkelig dette

Den viktigste forbedringen for å sikre sikkerheten på hjemmenettet er at WPA3 krypterer data-ene individuelt, noe som vil gjøre det vanskeligere å snappe opp informasjon.

Det blir også lettere å koble seg til et nett med Easy Connect som nå støtter mobil for å sette opp WiFi på enheter som ikke har panel, eller et veldig lite et.

Det er opp til produsentene og enten oppgradere fastvaren til eksisterende rutere, og lansere nye produkter med WPA3 på plass. Nå som spesifikasjonene er klare, er det bare et spørsmål om tid.

Annonse
Også hastighetene blir snart bedre med den nye ax-standarden:

Nå er endelig den nye WiFi-standarden 802.11ax på vei

Dette er nytt

Bedre kryptering for gjestenettverk: Dette gjelder åpne nettverk på kafeer, restauranter og liknende. Disse er egentlig ganske usikre, men WPA3 inkluderer noe WiFi Alliance kaller «individualisert datakryptering» som sørger for at tilkoblingen din til et slikt nettverk er kryptert.

Bedre beskyttelse mot «brute force»-angrep: WPA3 skal ha bedre beskyttelse mot slike angrep som angriper igjen og igjen til de kommer gjennom. I den kommende krypteringen er det et begrenset antall muligheter før prosessen avsluttes.

Bedre støtte for Tingenes Internett-enheter: Med WPA3 kan man bruke en WiFi-aktivert enhet til å konfigurere enheter uten skjerm, som for eksempel Tingenes Internett-dingser som smartlåser og liknende.

192-bit sikkerhetssuite: En sikkerhetssuite med ekstra sikkerhet (bruker Commercial National Security Algorithm) som er myntet på myndigheter, forsvaret og bedrifter og skal tilby høyt kryptert WiFi-nettverk til slike avdelinger.

 

Kilde:
Wi-Fi.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse