I år blir ruterne mye sikrere.
Snart blir det sikrere å logge på gjestenettverk.

Annonse


I år blir ruterne mye sikrere

WPA2 har i flere år vært den ledende sikringen på WiFi-nett, sett bort ifra de store problemene i fjor høst, men snart er arvtakeren på lur.

Fire nyheter

I starten av året annonserte WiFi Alliance WPA3 som blir enda sikrere  enn dagens foretrukne WPA2. Det er spesielt fire punkter WPA3 skiller seg ut fra forgjengeren:

Bedre kryptering for gjestenettverk: Dette gjelder åpne nettverk på kafeer, restauranter og liknende. Disse er egentlig ganske usikre, men WPA3 inkluderer noe WiFi Alliance kaller “individualisert datakryptering” som sørger for at tilkoblingen din til et slikt nettverk er kryptert.

Bedre beskyttelse mot “brute force”-angrep: WPA3 skal ha bedre beskyttelse mot slike angrep som angriper igjen og igjen til de kommer gjennom. I den kommende krypteringen er det et begrenset antall muligheter før prosessen avsluttes.

Annonse


Bedre støtte for Tingenes Internett-enheter: Med WPA3 kan man bruke en WiFi-aktivert enhet til å konfigurere enheter uten skjerm, som for eksempel Tingenes Internett-dingser som smartlåser og liknende.

192-bit sikkerhetssuite: En sikkerhetssuite med ekstra sikkerhet (bruker Commercial National Security Algorithm) som er myntet på myndigheter, forsvaret og bedrifter og skal tilby høyt kryptert WiFi-nettverk til slike avdelinger.

Når kommer det?

Planen er å rulle ut WPA3 i løpet av året, men for å dra nytte av den kraftige krypteringen er man avhengig av å ha enheter som støtter den. Noe som betyr at det ikke bare holder med en ny ruter med WPA3-teknologi, men også at den bærbare PC-en eller smarttelefonen også har støtte.

Nye rutere vil støtte både WPA2 og WPA3, men fremover vil trolig førstnevnte falle fra. Dog er dette et stykke frem i tid.

 

Kilde:
WiFi Alliance,
Digital Trends

Annonse