Apple Pay er lansert i Norge
Nordea Mastercard er først med Apple Pay i Norge.

Annonse


Apple Pay er lansert i Norge

Vi ble først tipset av en leser, deretter dumpet en Mastercard-pressemelding ned i postkassa: Apple Pay er lansert i Norge og tilgjengelig fra i dag av.

Oppdatert, 20. juni, 17:08:

Sbanken lanserer neste uke.

Oppdatert, 00:31:

Annonse
Også Nordea-kunder med Visa-kort og konto får.

Oppdatert, 06:30:

En ny pressemelding har kommet, denne gang fra Sbanken, tidligere Skandiabanken:

«Snart kommer Apple Pay til Sbanken, tidligere Skandiabanken. Apple Pay vil gjøre betaling via mobil til en enkel, trygg og personlig måte å betale på som er raskt og lettvint for norske kunder,” sier Magnar Øyhovden, daglig leder.

Oppdatert, 06:27:

Ifølge denne siden Apple støtter Nordea og Santander Consumer Finance Apple Pay foreløpig.

Apple har en Apple Pay-guide oppe og den ble publisert i dag.

DNB sier nei til Apple Pay: – Å bruke kontaktløse kort er fortsatt den raskeste måten å betale på

Disse norske bankene støtter Apple Pay

Leseren har Nordea Bank og fikk for få minutter siden tilgang. Ifølge pressemeldingen må man ha et Mastercard kredittkort fra Nordea.

Les pressemeldingen under.

  • Nordea
  • Santander
  • Sbanken

Dette melder Mastercard

“Apple Pay er nå tilgjengelig for brukere av Mastercard utstedt av Nordea. Apple Pay revolusjonerer mobile betalinger med en enkel, rask og trygg måte å betale på. Mastercard har samarbeidet tett med Nordea og Apple for å gjøre det mulig å bruke Apple Pay på en sikker måte”, forklares det i pressemeldingen.

Hver dag bruker flere av oss digitale enheter for å utføre betalinger. Med dagens lansering av Apple Pay i samarbeid med Nordea, styrker vi vår satsing på å tilby Mastercards brukere pålitelig og enkel mobilbetaling i alle kanaler, sier Inge Kjønnøy, leder for Mastercard i Norge.

“Det høye antallet korttransaksjoner og den høye mobilbruken i Norden gjør at digitale løsninger er en viktig del av Nordeas strategi.”

– Vi gleder oss veldig over at vi nå kan tilby Apple Pay til våre kunder, i tett samarbeid med Mastercard. Erfaringer fra andre land vi har lansert i, er at kundene blir overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

“Sikkerhet og privatliv er kjerneverdier for Apple. Når du bruker Mastercard med Apple Pay, lagres ikke kortnummeret verken på enheten eller på Apples servere. Takket være Mastercard Digital Enablement Service (MDES) får man isteden et unikt enhetsnummer, som krypteres og lagres i «Secure Element» på enheten. Transaksjoner autoriseres med en unik engangskode. MDES bruker de mest avanserte betalingsteknologiene – EMV, tokenisering og kryptografi–til å sikre kortholders informasjon.”

“I dag kan man betale kontaktløst med Mastercard på mer enn ni millioner steder i 114 land over hele verden. Apple Pay er lett å sette opp, og brukere vil fortsette å motta alle de fordelene som Mastercard-transaksjoner medfører. I butikker fungerer Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 og nyere, samt Apple Watch.”

“Netthandel i apper og andre nettsider som aksepterer Apple Pay gjøres enkelt med Touch ID, eller ved å dobbeltklikke på sideknappen og se på din iPhone X for å autorisere med Face ID. Man behøver ikke manuelt fylle ut lange kortnumre eller fylle inn leveringsadresse gjentatte ganger med Apple Pay.”

“Når du betaler for varer og tjenester på farten i apper eller Safari, fungerer Apple Pay med iPhone 6 og nyere, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generasjon), iPad Air 2, og iPad mini 3 og nyere. Du kan også bruke Apple Pay i Safari på Mac lansert etter 2012 som kjører macOS Sierra. Betaling bekreftes med Touch ID på iPhone 6 og nyere eller Apple Watch, eller med Touch ID på den nye MacBook Pro.”

Dette sier Nordea

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

“Sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon er kjernen i Apple Pay. Når et debet- eller kredittkort brukes med Apple Pay, blir kortnumrene ikke lagret på enheten eller Apple-serverne. I stedet blir et unikt kontonummer tildelt, kryptert og lagret på en sikker måte i det såkalte «Secure element» på enheten. Hver transaksjon er autorisert med en unik, dynamisk sikkerhetskode.”

“Med 1,7 milliarder korttransaksjoner per år og utstrakt mobilbruk i Norden er digitale løsninger til kundene en viktig del av Nordeas strategi.”

Nordea lanserte Apple Pay i Sverige, Finland og Danmark høsten 2017.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Storset.

“Apple Pay er enkelt å sette opp, og brukerne vil fortsatt motta alle bonuser og fordeler som tilbys gjennom kreditt- og debetkort. I butikker fungerer Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 og nyere og Apple Watch. ”

 

Kilde:
Mastercard pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse