DNB sier nei til Apple Pay: – Vi mener kundene er fornøyd med kort og kontanter.
Apple Pay lanseres i Norge, men DNB er ikke med.

Annonse


DNB sier nei til Apple Pay: – Å bruke kontaktløse kort er fortsatt den raskeste måten å betale på

I dag blir Apple Pay offisielt tilgjengelig i Norge. Nordea Bank, Sbanken og Santander Bank støtter Apples betalingsløsning fra dag én, men Norges største bank, DNB, mangler.

DNB er ikke med i første omgang

Til ITavisen sier Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver i DNB, at de har vurdert det nøye og har vært i dialog med Apple.

– Basert på erfaringene fra landene rundt oss, er det veldig få kunder som tar i bruk Apple Pay, skriver han i en e-post til ITavisen.

Nyheim sier at tilbakemeldingene de har fra Skandinavia, viser at løsningen i liten grad er blitt tatt i bruk.

Annonse


– Å bruke kontaktløse kort er fortsatt den raskeste måten å betale på, og nå har så godt som alle kundene våre slike kort, skriver han og legger til at Apple Pay ikke kan brukes i mer enn én tredjedel av norske butikker og ikke i dagligvarebutikker.

– Vi satser på å videreutvikle Vipps som norsk betalings-app, men tar gjerne opp tråden igjen med Apple når det norske markedet er mer modent for mobilbetalinger i butikk, avslutter Nyheim.

Dette sier Vipps

Vipps, som nå fungerer som et eget selskap, sier til Tek.no at de er klar for konkurranse.

– Nå kommer det mange ulike konkurrenter inn på markedet for betaling, blant annet Apple Pay. Vi kommer til å både konkurrere mot små og store aktører fremover, men vi tror at det er viktig å ha flere ben å stå på innen betaling for å lykkes. Selv om vi har et sterkt utgangspunkt i vennebetaling vokser vi nå enda mer på andre tjenester, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonsrådgiver hos Vipps.

Hun tror at mobilbetaling må være enklere, raskere og billigere enn dagens alternativer for å kunne lykkes.

– I tillegg må lojalitetsprogram og rabatter løses på kunde- og bransjevennlige måter. Derfor jobber vi nå sammen med handelen for å finne gode løsninger, men det er for tidlig å si noe om når vi lanserer, forklarer Kjærnes på spørsmål om når vi får se Vipps i norske butikker, sier Kjærnes til Tek.no.

 

Kilde:
Tek.no

Annonse