Nå nekter Apple utviklerne å gjøre dette.
Apple hindrer aggressiv innsamling av brukerdata.

Annonse


Nå nekter Apple utviklerne å gjøre dette

Apple har oppdatert retningslinjene for App Store. Det innebærer blant annet at apper som graver etter kryptovaluta ikke er ønsket i appbutikken.

Setter foten ned

En annen ting er at Apple nå forbyr utviklerne å samle inn brukerdata som gjør at de kan opprette annonseprofiler om brukerne eller kontaktdatabaser, skriver Bloomberg.

“Ikke bruk informasjon fra kontakter, bilder eller andre API-er som har tilgang til brukerdata, for å bygge en kontaktdatabase til eget bruk eller for salg/distribusjon til tredjeparter, og ikke samle informasjon om hvilke andre apper brukeren har installert på enheten til formål om analyse eller annonsering/markedsføring”, skriver i de oppdaterte retningslinjene.

Tidligere har apputviklerne samlet inn informasjon fra brukerens kontaktliste for deretter å bruke det til annonseformål, men det er det altså slutt på nå.

Annonse
En utvikler sier til Bloomberg at man frem til nå har kunnet få tilgang til mye data så fort en bruker gav tillatelse til at appen får tilgang til kontaktlisten. Utvikleren beskriver det som “ville vesten”, blant annet fordi Apple ikke sporet dette eller visste hvor informasjonen gikk.

Facebook hadde hemmelig avtale med mobil-produsenter – NYT hevder Apple var med, men de nekter

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse