- Elon Musk må gå.
Flere Tesla-aksjonærer ønsker å fjerne Elon Musk som styreformann.

Annonse


– Elon Musk må gå

Associated Press (AP) skriver at flere investorer i Tesla tar til orde for å bytte ut Elon Musk som styreformann i selskapet. Aksjonærer ønsker i tillegg å fjerne tre av direktørene, deriblant Tesla-sjefens bror, Kimbal Musk.

Stemmer denne uken

Flere ønsker en reform i styret som innebærer at Musk fjernes og at tre direktører byttes ut, og en avstemning vil finne sted tirsdag denne uken, skriver nyhetsbyrået. De tre styremedlemmene er James Murdoch (toppsjef i 21st Century Fox), investor Antonio Gracias og Musks lillebror, Kimbal.

Konsernledelsens rådgivergrupper, Glass Lewis, anbefaler aksjonærene å stemme nei til de tre nevnte styreformennene som er oppe for gjenvalg. Glass Lewis støtter også et forslag som går på å erstatte Musk med en uavhengig styreformann, men samtidig beholde ham som toppsjef i selskapet.

Gruppen Institutional Shareholder Services (ISS), på sin side, er mot gjenvalg av Murdoch og Gracias, men støtter Kimbal Musk, skriver AP. ISS anbefaler også å fjerne den eldre Musk som styreformann.

Annonse


– Jeg tror at et stort selskap ikke kan være helt avhengige av én person, uttaler aksjonær Jing Zhao, som er for å fjerne Musk.

Musk rasende: skal lage nettside der alle kan ytre sin mening om redaksjoner og journalister

 

Kilde:
AP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse