Google lanserer smartringeklokke med ansiktsgjenkjenning.
Her er Nest Hello.

Annonse


Google lanserer smartringeklokke med ansiktsgjenkjenning

I fjor gjorde Google-eide Nest omsider inntog i Norge med lanseringen av en rekke smartprodukter som røykvarsler og overvåkningskamera. Nå kommer selskapet også med en smart dørklokke.

Fra røykvarsler og overvåkningskamera til ringeklokke

Neste Hello er navnet på ringeklokken som blant annet varsler deg på mobilen når noen ringer på døren, og det selv om du ikke er hjemme. Via mobil-appen kan du snakke med personen som ringer på, eller sende dem forhåndsinnspilte varsler. Den smarte ringeklokken har også en stillemodus hvis for eksempel et barn eller et kjæledyr ikke skal forstyrres, opplyser selskapet i en pressemelding.

Ringeklokken består av et HD-kamera med 2K-bildesensor som filmer i 4:3-format og med 160-graders vinkel, på den måten kan man se personen fra topp til tå. Det har også støtte for Night Vision med infrarødt LED-lys slik at man enkelt kan se hvem som er på døren når det er mørkt ute.

I tillegg selger Nest abonnementstjenesten Nest Aware som inkluderer det selskapet omtaler som “et ekstra nivå med overvåkning” og kontinuerlig lagring til skyen av video. Med Familiar Face-funksjonen bruker kameraet ansiktsgjenkjenning til å detektere om det er en bekjent person på døren eller ikke.

Annonse


Nest Hello lanseres i dag via den offisielle nettbutikken og blir tilgjengelig i utvalgte butikker fra midten av juni. Prisen starter på 2790 kroner.

Slik skal Google møte på konkurransen fra Apple og Amazon

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse