Lionel Guicherd-Callin er glad for å bringe Nest til Norden.
Lionel Guicherd-Callin er glad for å bringe Nest til Norden.

Annonse


Nå kommer Nest til Norge

Oslo (ITavisen:) Alphabet-eide Nest er et selskap som kanskje ikke er så godt kjent blant nordmenn. Det skyldes i hovedsak at produktene selskapet selger ikke har vært tilgjengelig i Norge. Før nå.

Nest til Norge
For nå blir deler av utvalget til smarthusselskapet også tilgjengelig her til lands og resten av Norden. I førsteomgang er det Nests kameraer og den smarte røykvarsleren som blir mulig å kjøpe i Norge, men Lionel Guicherd-Callin, direktør for EMEA, legger ikke skjul på at også termostaten kan bli tilgjengelig.

– Det er forskjellige systemer her og i USA der de har ett system for dette. I Norge er det forskjellige løsninger som styres på ulike måter, sier han til ITavisen.

– Det kan komme, men det må gi mening.

Annonse


Så hvilke produkter er det som blir tilgjengelig. I førsteomgang er det kameraserien som består av:

  • Nest Camera Indoor. Veiledende pris: 1990 kroner.
  • Nest Camera Outdoor. Veiledende pris: 2290 kroner.
  • Nest Cam IQ.

Samt røykvarsleren:

  • Nest Protect røyk- og karbonmonoksidalarm. Veiledende pris: 1390 kroner.
Alle Nest-produktene kan styres via mobilappen.
Alle Nest-produktene kan styres via mobilappen. (Ill.: Nest)

En smartrøykvarsler
Nests fokus er at ting skal være enkelt å bruke samtidig som produktene er smarte. Røykvarsleren er et resultat av det selskapet synes er mangel på innovasjon i bransjen.

– Dagens røykvarslere har ikke sett noen utvikling. De redder liv når de fungerer, men ellers er de bare irriterende. Hvordan kan vi gjøre teknologien bedre? spør Paillet.

Nest Protect er en smartrøykvarsleren som alltid er på og  som gir brukeren beskjed om når ting går galt og hvor. For eksempel sjekker den jevnlig batteristatus og at ting ellers fungerer som det skal.

Protect varsler også med lys og lyd fremfor den sedvanlige pipingen som selskapet mener er en bedre og mindre stressende løsning.

– Dagens røykvarslere gir eierne ingen informasjon. Nest informerer om hva som skjer og hvor det skjer med lys og lyd, forklarer Paillet.

Stemmen i Protect er forresten på norsk slik at personer i alle aldre skal forstå meldingen. Varsleren kan også kobles opp mot Philips Hue slik at pærene blinker rødt ved brann, men også simulere at noen er hjemme når man for eksempel er på ferie.

Nest er en smart røykvarsler.
Nest er en smart røykvarsler. (Ill.: Nest)

Smartere overvåking av hjemmet
Sikkerhetskameraene er også smarte og fungerer sammen med Protect. Hvis røykvarsleren går av, lagrer et av kameraene et opptak av hva som skjedde i forkant av brannen slik at man kan bruke opptaket senere.

Kameraene er tilkoblet nett og laster kontinuerlig opp opptak i skyen, men en viss begrensning selvsagt. Som standard lagres de tre siste timene, men man kan også kjøpe abonnement (Nest Aware) som lagrer opptil ti dager med opptak i skyen. Her får man også varsler på mobilen når kameraet registrerer en person som snakker eller en hund som bjeffer.

Nest IQ er det smarteste kameraet og er i stand til å skille personer fra objekter og gjenstander. Hvis kameraet oppdager en uvelkommen person i boligen din, zoomer den inn på personer og følger den automatisk rundt om i rommet.

Samtlige Nest-produkter blir tilgjengelig i dag for forhåndsbestilling hos en rekke forhandlere.

Annonse