I fremtiden kan du reise med Elon Musk-"toget" for en tier.
En slik togvogn kan frakte 16 personer i 240 km/t.

Annonse


I fremtiden kan du reise med Elon Musk-“toget” for en tier

Under The Boring Company Information Session delte Elon Musk og prosjektsjef Steve Davis noen av selskapets visjoner for tunnelsystemet som nå bygges for fullt under Los Angeles.

Reis kollektivt for en tier

Én av ideene går ut på å frakte fotgjengere og syklister i en togvogn under bakken. Denne vil ha plass til 16 personer og skal ha en toppfart på drøye 240 kilometer i timen.

Prisen for en reise? én dollar, altså i underkant av ti norske kroner.

Musk forteller at Boring Companys løsning vil ha likheter med dagens tunnelbane. Én av forskjellene er flere stasjoner for å komme seg inn i kollektivsystemet, dog av mindre størrelse, som ifølge Musk og Davis innebærer en mer effekt transportløsning uten så mange stopp underveis.

Annonse


Elon Musk vil frakte deg hvor som helst i verden på under en time

Må gjøre gravingen rimeligere

Duoen utbroderte også om noen ideer som vil gjøre tunnelgravingen mye rimeligere enn den er i dag. For eksempel ved å redusere størrelsen på tunnelene.

En annen idé er vertikal integrering ved at sementen som skal forsterke tunnelen, bygges på stedet og samtidig som tunnelen graves frem. I tillegg planlegges det å øke farten på boremaskinen, kalt Garry, som for øyeblikket når en hastighet på 0,048 kilometer i timen.

De nevnte også, ikke overraskende, elektriske tog med to motorer av samme type som sitter i Model 3 og med tilhørende batteripakke. Dette vil ifølge The Boring Company gjøre det mer effektivt å frakte steiner og slikt ut av tunnelene når de bygges. Selskapet mener at å få fjernet steiner og jord, ofte kan representere så mye som 15 prosent av totalkostnadene ved å grave en tunnel.

 

Kilder:
Electrek,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse