Det er BFR-raketten Elon Musk også vil bruke til persontransport på jorden.

Annonse


Elon Musk vil frakte deg hvor som helst i verden på under en time

Hyperloop er spennende nok i seg selv, men hva om man kombinerer det med raketteknologi fra SpaceX?

– Dette kommer til å skje

Det var under avdukingen av BFR-raketten (“Big Fucking Rocket”), som skal frakte mennesker til Mars, at Elon Musk la frem ideen om å bruke den til persontransport på jorden. Blant annet snakket Tesla-sjefen om å frakte personer fra London til New York på 29 minutter.

Under en fersk TED-tale uttalte Gwynne Shotwell, Chief Operating Officer i SpaceX, at arbeidet med dette faktisk er i gang, melder Electrek.

– Dette kommer definitivt til å skje, uttalte hun fra scenen, ifølge nettstedet.

Annonse
Bygger Hyperloop ut til romhavner

Transportvisjonen til Musk er liknende hvordan flytrafikken i dag, men ved å fly gjennom verdensrommet oppnår man mye høyere hastigheter, rundt 27 000 km/t, noe som forkorter flytiden drastisk.

For å gjøre transittiden raskere, er planen å bygge Hyperloop-baner ut til romhavnene, og fra disse kan “BFR” frakte personer i forrykende hastigheter til andre steder på jorden.

“Boring Company Hyperloop vil ta deg fra bysentrum under bakken og havet til romhavnen på ti til 15 minutter”, skriver Tesla-sjefen i dag på Twitter.

Så med 30 minutter til og fra romhavnen og 30 minutter i luften, kan man i teorien reise fra sentrum i London og være på Manhattan én time senere.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse