Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Mars City Opposite of Earth. Dawn and dusk sky are blue on Mars and day sky is red», skriver Musk på Instagram. (Ill.: Elon Musk)

Snart er det én ting som gjelder for Elon Musk og Space X: Mars

Bygger et romfartøy til alt.

Under sin tale på International Astronautical Congress sa Elon Musk at Space X etter hvert vil lagre romrakettene sine og så flytte fokus mot å bygge det som er selskapets mest ambisiøse til nå.

Big Fucking Rocket
Space X-flåten består av romfartøy som Falcon 9, Falcon Heavy og Dragon. Disse vil «settes på lageret» når fokuset flyttes mot byggingen av Interplanetary Transport System som går under kodenavnet BFR i Space X.

BFR er naturligvis en forkortelse for «Big Fucking Rocket».

– Alle våre ressurser legges i å bygge BFR. Vi tror vi kan gjøre det med inntektene vi får fra å skyte opp satellitter og ved å tjene romstasjonen, sa Musk under talen.

Under konferansen i fjor sa Space X-toppen at BFR ville ha 42 Raptor-motorer, men i år annonserte han planene om å skalere ned til 31 hovedmotorer.

Les mer: Slik vil Elon Musk kolonisere planeten Mars.

Moon Base Alpha

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Et fartøy for alt
I tillegg til planene om at ITS skal reise til Mars, skal romfartøyet også brukes til å skyte opp satellitter og frakte varer og ting til den internasjonale romstasjonen, ISS. En større plan er å bruke ITS til å reise til Månen og bygge opp en base der.

– Vi kan bygge et system som kannibaliserer våre egne produkter og gjøre produktene våre overflødige. Da kan alle ressursene vi bruker på Falcon Heavy og Dragon flyttes til ett system.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: SpaceX