«Mars City Opposite of Earth. Dawn and dusk sky are blue on Mars and day sky is red», skriver Musk på Instagram.
«Mars City Opposite of Earth. Dawn and dusk sky are blue on Mars and day sky is red», skriver Musk på Instagram.

Annonse


Snart er det én ting som gjelder for Elon Musk og Space X: Mars

Under sin tale på International Astronautical Congress sa Elon Musk at Space X etter hvert vil lagre romrakettene sine og så flytte fokus mot å bygge det som er selskapets mest ambisiøse til nå.

Big Fucking Rocket
Space X-flåten består av romfartøy som Falcon 9, Falcon Heavy og Dragon. Disse vil «settes på lageret» når fokuset flyttes mot byggingen av Interplanetary Transport System som går under kodenavnet BFR i Space X.

BFR er naturligvis en forkortelse for «Big Fucking Rocket».

– Alle våre ressurser legges i å bygge BFR. Vi tror vi kan gjøre det med inntektene vi får fra å skyte opp satellitter og ved å tjene romstasjonen, sa Musk under talen.

Annonse
Under konferansen i fjor sa Space X-toppen at BFR ville ha 42 Raptor-motorer, men i år annonserte han planene om å skalere ned til 31 hovedmotorer.

Les mer: Slik vil Elon Musk kolonisere planeten Mars.

https://www.instagram.com/p/BZm88uhg1yN/

Et fartøy for alt
I tillegg til planene om at ITS skal reise til Mars, skal romfartøyet også brukes til å skyte opp satellitter og frakte varer og ting til den internasjonale romstasjonen, ISS. En større plan er å bruke ITS til å reise til Månen og bygge opp en base der.

– Vi kan bygge et system som kannibaliserer våre egne produkter og gjøre produktene våre overflødige. Da kan alle ressursene vi bruker på Falcon Heavy og Dragon flyttes til ett system.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse