Microsofts "Your Phone" er et vindu inn i mobilen din fra Windows 10 - Cortana og Alexa skal samarbeide
Timeline, Sets og koblingen mellom Windows 10 og mobil forsterkes. Dessuten integreres nå Amazon Alexa med Microsoft Cortana. Det avslørte Microsoft på årets første Build-dag.

Annonse


Microsoft Cortana og Amazon Alexa skal samarbeide – smelter sammen mobil og Windows

Timeline, Sets og Microsoft Pay oppgraderes.

Oppdatert, 18:35 – “Hey Cortana, open Alexa”

Microsoft Cortana og Amazon Alexa skal samarbeide. Det avslørte nettopp Microsoft-sjef Satya Nadella.

Det kommer mer info, inkludert beta-testing, på denne siden.

Dette er Microsofts nye Your Phone.
Dette er Microsofts nye Your Phone. (Ill.: Microsoft)

Oppgraderer mobil-tilknytting mot Windows 10, Sets og Launcher

Det er som vanlig mye sky-fokus og AI, det er jo Microsofts utviklermesse tross alt, men noen interessante nyheter er det vel for oss forbrukere også?

Annonse


Jo, Microsoft styrker koblingen mellom PC og mobil, samt styrker Timeline:

* En ny “din mobil“-opplevelse som gir “et vindu inn i mobilen, rett fra PC-en for øyeblikkelig tilgang til meldinger, bilder og varsler. Se for deg å kunne dra og flytte bilder fra mobilen til PC-en uten å måtte ta mobilen ut av lomma. “Your Phone” kommer til å rulles ut til de av dere som er Windows Insiders “snart”.

* Jo, også oppdaterer Microsoft Launcher til Android. Den nye versjonen får støtte for bedrifts-apper via Microsoft Intune. Launcher til Android vil også støtte Timeline (først lansert i Windows 10 april-oppdateringen). “Det du surfer på med Microsoft Edge på iPhone og iPad er inkludert i Timeline-opplevelsen på din Windows 10-maskin. Dessuten: i morgen skal Microsoft vise oss hvordan man senere i år vil kunne hente frem Timeline på iPhone med Edge.

* Sets. Dette er en smart ny Windows-grensesnittoppdatering som forvandler måten man bruker apper på til en moderne surfe-opplelvelse ved å organisere programmene i faner (i samme vindu) slik at man slipper bytte vindu eller ha 50 av dem oppe – mindre rot, altså. UWP-apper vil fungere med Sets uten at utvikler må gjøre noe ekstra, “og med et par enkle endringer kan din Win32 eller web-app støtte Sets også”, skryter Microsoft.

* Her er noe annet fiffig: med Microsoft Pay vil du kunne betale “kjapt og sikkert direkte fra innboksen”. Microsoft melder at en rekke partnere skal annonsere støtte for nettopp Microsoft Pay.

Microsoft ønsker å forandre alt med Microsoft 365 og AI i skyen

Annonse


Annonse


Annonse