Endelig kommer iMessage-konkurrenten fra Google til Android.
Chat er Googles svar på iMessage. Bildet er for ordens skyld av Allo.

Annonse


Endelig kommer iMessage-konkurrenten fra Google til Android

Det har versert flere rykter om at iMessage kommer til Android. Det har selvsagt ikke skjedd, og nå kommer Google med sin egen løsning. Navnet på tjenesten er Chat.

Blir mer som iMessage

Det er ikke snakk om en ny meldingsapp fra Google. Heldigvis må en kanskje si, for det er ikke lenge siden selskapet lanserte Duo og Allo. Videre utvikling av sistnevnte er satt på pause. I stedet er det snakk om en ny teknologi som på sikt kan erstatte dagens SMS og er basert på standarden “Universal Profile for Rich Communication Services” (RCS).

Chat vil dermed bakes direkte inn i Android Messages-appen og i stedet for å sende vanlig SMS, sendes meldingene over Internett. Hvis mottakeren støtter RCS, får den en automatisk “rikere” versjon. Hvis ikke, sendes meldingen som en SMS. Ikke ulikt hvordan iMessages fungerer.

Annonse


Har bred støtte

The Verge skriver at Google i flere år har jobbet med å få på plass støtte for RCS og at selskapet planlegger å rulle ut Chat i løpet av de kommende 12-18 månedene.

Google har tidligere uttalt at 43 mobiloperatører og enhetsprodusenter støtter RCS, men i en oppdatert liste kan man se at hele 55 operatører, 11 produsenter og også Microsoft vil støtte standarden. Apple er så langt ikke på listen.

 

Kilde:
The Verge

Annonse