Enn så lenge er iMessage eksklusiv til Apples enheter.
Enn så lenge er iMessage eksklusiv til Apples enheter.

Annonse


– Apple har designet iMessage for Android

Kort tid før Apples årlige WWDC-messe dukket det opp rykter om at iMessage var på vei til Android. Den annonseringen kom aldri.

Har designet iMessage-app for Android
I et lengre innlegg om iMessage skriver Apple-guru John Gruber at selskapet allerede har laget detaljerte designtegninger over en iMessage-versjon for Android.

«Små fugler har fortalt meg at designtegninger av iMessage for Android har sirkulert innad i selskap, med ulik stil på brukergrensesnittet som varierer fra iMessage på iOS og et rent ’Matierial Design’», skriver han.

Så langt har det vært tyst fra Apple om en eventuell iMessage-app for Android, men Gruber tror det kan skje før eller siden.

Annonse


– Vil beholde den Apple-eksklusiv
I juni Walt Mossberg i sin ukentlige spalte i The Verge at han hadde snakket med en «senior Apple executive» som forklarte hvorfor ikke iMessage var tilgjengelig hos konkurrenten.

Den ene årsaken er at Apple allerede har nok datasett til å jobbe med kunstig intelligens takket være antallet iOS-enheter som har nådd 1 milliard. Årsak to er at å holde iMessage eksklusiv til iOS og macOS er et godt salgsargument for at kundene skal holde seg i Apples økosystem.

 

Kilde:
Daring Fireball

Annonse