Telegram-grunnleggeren donerer millioner av dollar for å holde tjenesten oppe i lukkede land.
Telegram-grunnlegger lover å donere millioner av dollar til VPN-tjenester.

Telegram-grunnleggeren donerer millioner av dollar for å holde tjenesten oppe i lukkede land

Dette meldte vi i går: “…Samtidig kommer det frem at det russiske statsapparatet jobber hardt for å knuse Telegram. TorrentFreak skriver at russiske bredbåndleverandører i går blokkerte 1,8 millioner Telegram-relaterte IP-adresser tilhørende Google og Amazon.

Lover å donere millioner av dollar

Nå lover Telegram-grunnlegger Pavel Durov å donere bitcoin til en verdi av flere millioner dollar til VPN-tilbydere som gjør lynmeldingstjenesten tilgjengelig i lukkede land som en del av en digital motstandskampanje. Det skriver Durov i sin personlige kanal på Telegram – innlegget kan leses her.

“Russland står for rundt syv prosent av Telegrams brukerbase, og selv om vi mister hele markedet, vil Telegrams organiske vekst kompensere for tapet i løpet av et par måneder. Likevel er det viktig for meg personlig å sørge for at vi gjør alt for våre russiske brukere”, skriver han i innlegget der han annonserer pengestøtten.

Les om bakgrunnen for Telegram-saken:

Russland beordrer blokkering av Telegram.

“Jeg donerer gladelig flere millioner dollar til denne saken i år, og håper flere vil følge etter. Jeg kaller dette Digital Resistance – en desentralisert bevegelse som står for frihet og fremskritt globalt.

Telegram-sjefen takker samtidig Apple, Google, Amazon og Microsoft for ikke å ha bli en del av det han omtaler som “en politisk sensur”. Myndighetene i Russland ba nemlig Apple og Google om å fjerne Telegram-appen fra henholdsvis App Store og Play Store globalt. Så langt har ikke det skjedd.