Tesla fjernet fra Autopilot-gransking.
NTSB hevder Tesla ble fjernet. Tesla hevder det trakk seg på eget initiativ.

Annonse


Tesla fjernet fra Autopilot-gransking

National Transportation Safety Board (NTSB) i USA sier det har fjernet Tesla fra granskingen av dødsulykken som skjedde forrige måned. Bakgrunnen for dette er at byrået mener at bilprodusenten har delt for mye informasjon fra hendelsen før det ble godkjent.

Les mer om ulykken: Tesla bekrefter: Autopilot var aktivert i dødskrasj.

Motstridende meldinger

“Publiseringer av ukomplette rapporter fører ofte til spekuleringer og feilaktige antakelser rundt den mulige årsaken til ulykken, noe som er å gjøre en bjørnetjeneste for granskingsprosessen og allmennheten”, heter det i en uttalelse fra NTSB.

Byråets uttalelser går imot Teslas egne. Bilprodusenten hevder å ha trukket seg fra granskingen av ulykken fordi NTSB hindrer den i å offentliggjøre informasjon før undersøkelsene er fullført. Samtidig beskylder Tesla NTSB for selv å ha offentliggjort informasjon samtidig som byrået ba bilprodusenten om ikke å gjøre det.

Annonse
“Det er tydelig for oss at NTSB er mer bekymret over overskriftene til pressen enn faktisk å promotere sikkerhet. Blant annet har de ved flere anledninger publisert deler med ukomplett informasjon til media, som er et brudd på deres egne regler, samtidig som de har forsøkt å hindre oss fra å dele fakta. Vi føler at dette ikke er riktig og vi kommer til å klage til Kongressen”, uttaler en talsperson for selskapet.

Reagerer på Tesla-uttalelser: – Jeg syns det er sjokkerende.

 

Kilde:
The Verge,
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse