Reagerer på Tesla-uttalelser: - Jeg syns det er sjokkerende.
Det var en Tesla av typen Model X som var involvert i ulykken.

Annonse


Reagerer på Tesla-uttalelser: – Jeg syns det er sjokkerende

Forkjempere for forbrukersikkerhet og andre og eksperter for selvkjørende biler, reagerer på Teslas uttalelser etter ulykken der Walter Huang (38) mistet livet da hans Model X kjørte inn i en barriere på motorveien i California.

I en uttalelse sa Tesla at den eneste forklaringen på ulykken, er at «hvis herr Huang ikke fulgte med på veien, på tross av at han fikk flere advarsler om å gjøre det».

Reagerer på Tesla

– Jeg syns det er sjokkerende. De hevder at den eneste grunnen til at denne ulykken kunne skje, er hvis herr Huang ikke fulgte med. Hvor skal jeg begynne? Det er ikke den eneste måten, sier Cathy Chase, leder i gruppen Advocates for Highway and Auto Safety, til Bloomberg.

Den nevnte gruppen og Consumer Reports har, som Bloomberg skriver, i flere år kritisert Tesla for å kalle det selvkjørende systemet for “Autopilot” og gruppene har bedt Tesla om å endre navn.

Annonse


– Teslas svar reflekterer den pågående strategien med å fokusere på de tydelige advarslene om hvordan føreren skal bruke, og ikke bruke, systemet. Det er ikke første gang Tesla velger dette standpunktet, sier Gartner-analytiker Mike Ramsey overfor nyhetsmediet.

Tror Autopilot er defekt

Tesla har så langt ikke ønsket å kommentere hvor mange varsler føreren får før Autopilot deaktiveres, ei heller hvilken programvare Huangs Model X hadde eller når bilen var bygget.

I en uttalelse i går sa Minami Tamaki, advokatkontoret som representerer Huangs etterlate, at de tror Tesla Autopilot er defekt og at det var det som forårsaket Huangs dødsfall.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse