Cloudflare har lansert verdens raskeste DNS-tjeneste
Cloudflare har lansert 1.1..1.

Annonse


Alle trodde dette var en aprilspøk

1. april er en mistenkelig dato å lansere et nytt produkt eller en ny tjeneste på. Derfor var det mange som stusset da Cloudflare i går lanserte DNS-tjenesten 1.1.1.1.

Toppsjef i selskapet, Matthew Prince, forsikrer om at det ikke var en aprilspøk og at de “bare var nødt til å lansere” på den datoen. 1.1.1.1 har nemlig fire sifre, og det passer bra med datoen 1.4, eventuelt 4/1 som de skriver i USA.

Rask og trygg

1.1.1.1 er altså den nye DNS-tjenesten til Cloudflare. Ifølge selskapet er det den raskeste DNS-tjenesten per dags dato, samtidig er den sentrert rundt personvern som er et ganske så dagsaktuelt ord. Hva hastighet gjelder, har Cloudflares DNS en global responstid på 14 millisekunder mot 20 millisekunder for OpenDNS og 34 millisekunder for Googles.

Selskapet opplyser at den nye DNS-en støtter protokollene DNS-over-TLS og DNS-over-HTTPS.

Annonse


Sletter loggene raskere

Cloudflare har utviklet tjenesten i samarbeid med nettleserprodusentene. Disse selskapene foreslo at Cloudflare ikke skulle lagre transaksjonsloggene i mer enn en uke. Selskapet tok ett steg ekstra og sørget for ikke å skrive IP-adressene til disken, og i tillegg slette alle loggene innen 24 timer.

På den måten kan ikke Cloudflare lagre en detaljert profil over hver eneste 1.1.1.1-bruker og nettstedene de besøker.

 

Kilde:
Cloudflare

Annonse


Annonse


Annonse