Fitbit avduker en ny serie med smartklokker.
Fitbit avduker en ny serie med smartklokker.

Annonse


Her er Fitbit Versa med firedagers batteritid og lyssterk skjerm

Ryktene har versert den seneste tiden og nå er Fitbits neste smartklokke offisielle. her er Fitbit Versa.

Tar over for Blaze

I en pressemelding skriver selskapet at Versa er den letteste klokken de har produsert og kommer i et moderne design.  Den er utformet i anodisert aluminium og skal ifølge Fitbit passe både små og store håndledd.

– I takt med at wearables-kategorien fortsetter å vokse, fyller Fitbit Versa et kritisk behov i markedet ved å levere en vakkert designet fullverdig smartklokke som er lett å bruke, til en meget konkurransedyktig pris. Versa gir forbrukerne de avanserte helse- og treningsfunksjonene Fitbit er kjent for, sammen med bred kompatibilitet på tvers av mobilplattformer og 4+ dager batterilevetid for å gi brukerne et bedre bilde av deres generelle helse, noe som gjør at det skiller seg fra hvilken som helst smartklokke som er tilgjengelig i dag, sier James Park, grunnlegger og administrerende direktør i Fitbit, i pressemeldingen.

Berøringsskjermen har en lysstyrke på hele 1000 nits slik at den er lett å lese i sommersolen. Til forskjell fra Ionic har Versa ikke innebygget GPS, men merk at man kan bruke telefonen sammen med klokken for GPS-funksjonalitet. I tillegg er batteritiden noe svakere med fire dager i stedet for fem.

Annonse
Klokken kommer med Fitbit 2.0 som også er på vei til Ionic som ble lansert i fjor høst. Den neste versjonen inneholder et nytt “helse-dashbord” som inneholder statistikk man frem til nå kun har sett via appen, støtte for Deezer og muligheten til å svare på varsler direkte fra klokken. Sistnevnte er i første omgang kun mulig for Android-brukere.

Andre detaljer:

  • Autoaktivitet og søvnsporing.
  • Pulsmåler på håndleddet.
  • Trådløs synkronisering med Android, iOS og Windows.
  • Svømmesikker. Vannbestandig ned til 50 meter.
  • Kontaktløs-betaling.
Versa blir tilgjengelig med en rekke tilbehør.
Versa blir tilgjengelig med en rekke tilbehør. (Ill.: Fitbit)

Funksjoner rettet mot kvinner

Fitbit lanserer også flere nyheter som er rettet direkte mot kvinnelige brukere. Den inneholder oversikt over ting som menstruasjonssyklusen, relaterte helsedata og liknende.

– Kvinnehelsemåling vil gi kvinner større forståelse for deres menstruasjonssykluser i forbindelse med deres fysiske og mentale helse, da de begynner å gjenkjenne hva som er normale trender over tid mot hva som kan være et problem å dele med legen sin. Nyansene i menstruasjonssyklusen har ikke vært studert så mye på tvers av populasjoner som andre områder i helsevesenet.

Denne spennende utviklingen av Fitbit kan potensielt hjelpe til å skape en av de største databasene for menstruasjonshelseverdier i verden, og gi helsepersonell og forskningspersonell en enestående evne til å studere menstruasjonssykluser og kvinners helse med ekte verdensdata, sier Dr. Katharine White, MD MPH, assisterende professor i obstetrikk og gynekologi ved Boston University School of Medicine og Fitbit rådgiver, i pressemeldingen.

Pris og tilgjengelighet

Av tilbehør lanserer Fitbit flere reimer i serier som Classic, Horween Leather og Stainless steel. Disse koster fra 299 kroner og opp til 799 kroner.

Fitbit Versa lanseres i løpet av april og kan forhåndsbestilles nå, opplyser Fitbit. Prisen starter på 1999 kroner for en modell i svart, grå eller ferskenfarget aluminium. En Special Edition-modell starter på 2299 kroner.

 

Kilde:
Fitbit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse