Porsche tester blokkjede for bruk i bil.
Porsche tester blokkjede for bruk i bil.

Annonse


Porsche tester ut blokkjede for bruk i bil

Bitcoin og kryptovaluta er kanskje det første du tenker på når du hører ordet blokkjede, eventuelt “blockchain” som det heter på engelsk, men bruksområdene er ikke begrenset til dette.

– Bedre sikkerhet

Bilprodusenten Porsche er en av dem som forsker på teknologien og har planer om å implementere blokkjede i bilene sine. Sammen med det tyske oppstartsselskapet XAIN har Porsche klart å integrere og teste blokkjede i en bil. Det er trolig første gang det blir gjort.

Porsche ser for seg flere muligheter med teknologien i en bil. Blant annet ved å åpne og låse bilen og åpne dørene via en app. Det kan bli gjort opptil seks ganger raskere med blokkjede ettersom informasjonen ikke må sendes via en server.

“Denne prosessen sikrer at samtlige aktiviteter dokumenteres i blokkjeden for å sørge for at den ikke blir modifisert, og kan vises i appen. For eksempel kan autentiseringer bli distribuert digitalt og sikkert og kan når som helst bli overvåket av bileieren. Tilgangen fungerer også eksternt”, forklarer bilprodusenten som legger til at teknologien gjør det mulig å gi midlertidig tilgang for andre til bilen, og det på en sikker måte.

Annonse


Lurer du på hva bitcoin er?

Bilene kan lære hverandre

Et annet bruksområde er rask og sikker betaling for parkering, men også opplading av bilen. Fremover ser Porsche for seg at blokkjeden også kan brukes til å forbedre autonom kjøring. Dette ved at man kan dele innsamlet data på en sikker måte med andre biler slik at de på den måten kan trene hverandre. Som igjen kan åpne for en bedre autonom kjøreopplevelse for alle bilene som er tilkoblet.

Ved å bruke blokkjedeteknologi i bilen, kan man opprette en sikker tilkobling til bilinformasjon og -funksjonalitet. Porsche forklarer at samtidig beskyttes kommunikasjonen mellom deltakerne.

 

Kilde:
Porsche

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse