Leagoo likner mistenkelig mye på en annen smarttelefon.
Leagoo likner mistenkelig mye på en annen smarttelefon.

Annonse


Lyntitt: Se hva vi fant på MWC

Vi har skrevet litt om det kinesiske selskapet Leagoo tidligere. Denne uken kom vi tilfeldig over boden deres på Mobile World Congress i jakten på en annen. Lite visste vi at Leagoo har inngått en samarbeidsavtale med fotballklubben Tottenham. Det skjedde faktisk i august i fjor.

Leagoo S9

Men, det er ikke derfor Leagoo vekket vår interesse. Snarere er det snakk om S9 (og S9 Pro). Ikke bare er selskapet kjent for å kopiere designene til andre, kjente smarttelefoner. Det låner også navnene. En interessant detalj er at Leagoo har lansert to enheter i S-serien og er allerede på nummer ni. Så hvorfor er Leagoo S9 så spesiell? Svaret har du allerede sett i toppbildet.

For Leagoos S9 likner noe fælt på iPhone X. Selskapet bruker “Android Oreo Notch Display” for å beskrive telefonen, men vi er usikker på hva det betyr. Joda, Google har planer om å optimalisere Android for skjermer med hakk, men det skjer ikke før Android P som kommer senere i år. Saken med iPhone X er at hakket har en funksjon ved at det huser TrueDepth-kameraet, men Leagoo S9 har ikke slik teknologi. Her sitter det kun et kamera og en høyttaler.

Selve brukeropplevelsen var også forholdsvis trasig. Vi se på tre ulike modeller, der en av dem var en dummy uten noen funksjonalitet mens de to andre hadde ulike grensesnitt. På en av dem fikk man stadig opp melding om en gjenoppretting av noe slag. Det er litt uheldig at man ikke har fungerende enheter å vise frem. Leagoo skriver på sine nettsider at S9 har “Fast Access”-ansiktsgjenkjenning, men uten fungerende enheter var det vanskelig å teste det.

Annonse


Kameraoppsettet likner også. S9 kan for øvrig skilte med fingersensor.
Kameraoppsettet likner også. S9 kan for øvrig skilte med fingersensor. (Ill.: Martin KYnningsrud Størbu)
Denne har et annet grensesnitt.
Denne har et annet grensesnitt. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Bedre enn iPhone X på to områder

Kvaliteten ellers var så som så. Den føltes egentlig ganske billig, noe som blant annet skyldes for lav vekt. Leagoo S9 har ikke den byggekvaliteten man forventer av en toppmodell, men så koster denne betraktelig mindre enn for eksempel Galaxy S9 og iPhone X. Faktisk koster den kun 150 dollar.

Hva med spesifikasjonene? Leagoo har ikke avslørt for mye på den fronten. Skjermen er på 5,85 tommer og har HD+-oppløsning. Den drives av en åttekjerners prosessor og har 4 GB minne, 32 GB lagring og et batteri på 3300 mAh. Den slår dermed iPhone X både på minne og batterikapasitet, men det stopper trolig der.

Vi spurte en representant fra selskapet om det var planlagt noe lansering i Europa, men fikk svar at det fortsatt var et ungt selskap og at den kun er tilgjengelig i Asia enn så lenge.

Leagoo S9 har ikke infrarød sensor for ansiktsgjenkjenning.
Leagoo S9 har ikke infrarød sensor for ansiktsgjenkjenning. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Annonse