XZ2 er nydelig glass.
XZ2 er nydelig glass.

Annonse


Lyntitt: Der ja, Sony!

Vi er ikke alene om å ha kritisert Sony Mobile for det kantete designet til Xperia-mobilene. Nå har Sony svart våre – og andres – bønner.

Xperia XZ2

I dag tidlig viste Sony frem to nye smarttelefoner: Xperia XZ2 og XZ2 Compact. Blant nyhetene gleder vi oss stort over designendringene som er gjort. Klossene er byttet ut med former. Hjørnene er kurvet og det er også baksiden, og jeg må si at begge ligger ganske så godt i hånden. Jeg fikk en godfølelse da jeg la XZ2 i hånden for første gang.

Baksiden på denne modellen er utformet i glass og er forsterket med en aluminiumsramme. Noe jeg liker med glass, er at det ser ganske så bra ut samtidig som det åpner for trådløs lading. Sistnevnte er ikke viktig, men det er alltid kjekt med alternativer. Ankepunktet med glass er jo det at overflaten er glad i fettflekker i tillegg til at det lett kan gå galt og det knuser. Sony sier det er forsterket, så får man håpe at det tåler litt.

XZ2 Compact er for ordens skyld i polykarbonat. Også den ligger svært godt i hånden.

Annonse


Endelig er Sony XZ2 her.
Endelig er Sony XZ2 her. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Skjermen er 18:9 og følger dermed standarden som flaggskipmodellene til andre produsenter har satt. Rammene er riktig nok skrumpet inn, men er på ingen måte like smale som på Galaxy S9 og iPhone X. Oppløsningen er for øvrig full HD+, og her hadde nok mange håpet på høyere.

Første med 4K HDR

På kamerafronten skjer det spennende ting for Sony. Xperia XZ2 er faktisk den første smarttelefonen som kan skyte video i 4K HDR. Vi fikk en kort demo av dette der det ble sammenliknet med en tidligere Xperia, og basert på den er det tydelig at 4K HDR leverer mer levende og naturlige farger. Denne demoen kan selvsagt være tilpasset av Sony, så vi skal vente med en konklusjon før vi har fått testet det grundig selv.

Sony var den første med 4K HDR-skjerm på mobil og er nå først med 4K HDR-opptak.

XZ2 til venstre. Fargene er dypere og mer nøyaktige.
XZ2 til venstre. Fargene er dypere og mer nøyaktige, noe bildet ikke avslører.

Supersakte film-funksjonen har også fått en liten oppgradering fra fjoråret og man nå filme 960 bilder per sekund i HD. Merk da at opptakslengden halveres til tre sekunder. Sony forteller at det har med minnet i sensoren å gjøre. Per nå setter den begrensning på hva hvor lenge man kan filme med 960 bilder i sekundet.

En siste detalj jeg ønsker å ta opp i lyntitten, er noe Sony kaller “Dynamic Vibration System”. I XZ2 sitter det en forholdsvis stor vibrator som har en ekstra, kul egenskap. Den vibrerer når man ser på film eller spiller musikk. Ved å lese lydbølgene er vibreringssystemet i stand til å tilpasse vibrasjonen fra telefonen i takt med det som spilles av – enten det er video eller musikk. Sony sier at det vil gi en ekstra dybde i for eksempel filmopplevelsen.

I den korte demonstrasjonen gav det ekstra dybde til videoen vi så. Litt mer bass på en måte, og det er kanskje i videotitting denne funksjonen kommer mest til nytte. Da er jeg litt mer usikker på om det har noe for seg når man lytter til musikk. Uansett en spennende detalj vi skal utforske nærmere når testenhetene er på plass.

Få med deg alt fra Mobile World Congress 2018.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse