Hopp til navigasjon Hopp til innhold
James Dyson sier han har drømt om dette i flere år. (Ill.: Dyson)

Støvsugerkjempen skulle bli først med nytt elbilbatteri – nå spørs det

Men bilplanene trappes ikke ned av den grunn.

I september i fjor annonserte den britiske støvsugerprodusenten Dyson at det satser flere milliarder på elbiler.

Tre elbiler på vei

Den gang annonserte selskapet at det jobber med én elbil, men ifølge ferske rapporter har briten større planer enn som så. Financial Times skriver at Dyson jobber med tre helelektriske biler.

Ifølge tre personer nettavisen har vært i kontakt med, planlegger Dyson først å utvikle en elbil for å åpne døren til elbilmarkedet. Denne vil det bli produsert mindre enn 10 000 modeller av.

De neste to vil i stede bli produsert i mye høyere skala og vil komme ved en senere anledning, ifølge personene Financial Times har snakket med.

Tesla kommer dårligst ut i denne kåringen.

Revurderer batteriplanene

Samtidig ser det ut til at støvsugerprodusenten trapper ned på planene om å bli den første som lanserer en elbil med solid-state-batteri fremfor litium-ion-batterier. Opprinnelig var planen å lansere en elbil med et slikt batteri i 2020, men Financial Times skriver at Dyson i stedet vurderer å gå for litium-ion-batteri i den første bilen.

Electrek forklarer at solid-state-batterier regnes som sikrere enn dem som brukes i dagens elbiler, samtidig som de potensielt sett har støtte for høyere energitetthet. Så langt er det ingen som har klart å produsere solid-state-batteriene i et stort volum i riktig prisklasse.

 

Kilder:
Financial Times (krever abonnement),
Electrek

Stikkord: Bil, dyson