Antallet skadelige Android-apper skyter i været
Flere og flere skadelige apper fjernes fra Play Store.

Annonse


Antallet skadelige Android-apper skyter i været

Ifølge Google var det selskapets nye sikkerhetstiltak – designet for å hindre at ondsinnede apper når brukere – som var hovedårsaken til at det i fjor ble fjernet over 700 000 apper fra Play Store. Det er en økning på 70 prosent fra året før.

Kloneapper et stadig problem

“Ikke bare fjernet vi skadelige apper, vi kunne identifisere dem og handle tidligere. 99 prosent av appene med grovt innhold, ble identifisert og fjernet før noen kunne installere dem”, skriver Google i et innlegg.

En populære metode for å lure brukerne til å installere skadelige apper, er kloneapper som utgir seg for å være populære apper. Google skriver at det slettet over 250 000 slike i 2017.

I tillegg ble titusenvis av apper med upassende innhold, som pornografi, ekstrem vold, hat og ulovlige aktiviteter, fjernet fra Play Store.

Annonse


Antallet skadelige Android-apper skyter i været

Bruker maskinlæring

Google jobber hardt for å slå ned på slikt innhold, blant annet med Play Protect-arbeidet – som fikk stryk i sikkerhetstest –  og sier at maskinlæring er blitt et viktig verktøy for å identifisere og fjerne uønsket programvare.

Likevel er det mye arbeid som gjenstår. Stadig dukker det opp rapporter fra sikkerhetsselskaper som har oppdaget ondsinnede apper i Androids Play Store.

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse