Google Play Protect får slakt i fersk test.
Google Play Protect får slakt i fersk test.

Annonse


Googles antivirus for Android får stryk

Tyske AV-Test har sjekket 21 ulike antivirusløsninger for Android. Dårligst ut kommer Googles egen Play Protect.

Bunnotering for Google
«Vi fokuserte på oppdaging av skadevare, brukervennlighet, ytelse og falske positiver. Produktene måtte demonstrere hva de er stand til ved å bruke alle komponenter og beskyttelseslag», skriver AV-Test om undersøkelsen som ble utført.

Antivirusprogramvaren er til for å oppdage og hindre at apper med skadelig kode kjøres på en Android-enhet. Google har et stort fokus på å forhindre lureprogrammer å komme seg inn i Play Store, men ifølge denne testen bør du ikke stole helt og holdent på Googles sikkerhetsløsninger.

Lansert i sommer
Mens flere av løsningene oppdaget nesten all skadevaren, klarte Google Play Protect kun 66 prosent av tilfellene. De åtte som kom best ut i testen oppdaget og stanset 99 prosent av skadevaren.  Blant programvaren i topp finner vi Antity, Avast,  Cheetah, Norton og Trend Micro.

Annonse


Google Play Protect ble lansert i sommer og dette er første gang AV-Test kjører en test av løsningen. Google har så langt ikke kommentert resultatene.

 

Kilder:
The Register,
AV-Test