Tim Cook skryter av lydkvaliteten til HomePod.
Tim Cook skryter av lydkvaliteten til HomePod.

Annonse


– Smarthøyttalermarkedet har savnet kvalitetslyd – her leverer HomePod

I går ble det kjent at Apples HomePod-smarthøyttaler lanseres i februar. Dessverre for norske kunder, kommer den ikke hit med det første. Er dette årsaken?

Skryter av lydkvaliteten

Tim Cook, toppsjef i selskapet, forteller i et intervju med Financial Post hva som skiller HomePod ut fra konkurrentene. Blant annet fremlegger han integrasjonen med iOS, samtidig som han avfeier at smarthøyttaleren er et “jeg også-produkt” som følger etter Amazon, Google og Sonos.

“Konkurranse gjør alle bedre og er noe jeg ønsker velkommen. Å prøve å lisensiere noe og konkurrere med lisensene dine, er en vanskelig modell og det gjenstår å se om det kan bli en suksess eller ikke”, sier han overfor avisen.

En annen ting han fremlegger er lydkvaliteten, noe Apple-toppen mener er noe som savnes i smarthøyttalermarkedet.

Annonse
“En ting vi føler dette markedet savner, er en lydopplevelse med god kvalitet, en virkelig oppslukende lydopplevelse. Musikk fortjener slik kvalitet fremfor knirkelyder.”

Det skal bli interessant å se om Apple leverer på dette. Nylig testet vi Google Home Max som virkelig leverte lydmessig.

Selskapet tatt på sengen av Amazon og Echo

Mangler dette

I går ble det samtidig kjent at HomePod savner flere spennende funksjoner ved lansering. Blant annet er flerromsstøtten fraværende – som Sonos gjør det godt med – samt stereooppsett.

Med flerromsstøtte kan man koble flere smarthøyttalere sammen og disse vil spille av den samme musikken. Stereo innebærer å koble to høyttalere sammen slik at de fungerer som venstre og høyre kanal.

9to5Mac skriver at Apple trolig venter på AirPlay 2 for å gi HomePod denne funksjonaliteten. Har man planer om å kjøpe én HomePod, er ikke disse manglene relevante.

 

Kilde:
9to5Mac,
Financial Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse