HomePod kommer ikke før 2018.
HomePod kommer ikke før 2018.

Annonse


– Derfor er Apple “HomePod” tre år bak konkurrentene

Bloomberg har publisert en interessant artikkel om Apples arbeid med en smarthøyttaler. Nettstedet skriver at Apple i 2014 hadde jobbet med en tidlig versjon av HomePod i to år da Amazon overrasket selskapet med lanseringen av Echo.

Ble tatt på sengen
Ingeniører i Apple skal ha tullet med om hvem som lekket informasjon til Amazon før de deretter gikk til innkjøp av Echo for å se hvordan den var bygd opp. Bloomberg skriver at Apples ingeniører mente at Echos lydkvalitet var dårligere og at de bestemte seg for å lage en bedre høyttaler.

Tre år er passert siden den tid og Apple har ennå ikke lansert HomePod som etter planen skulle treffe markedet denne høsten. I stedet er den utsatt til neste år.

Personer med tilknytting til iPhone-produsentens smarthøyttalerplaner sier til Bloomberg at prosjektet er blitt kansellert og gjenopplivet en rekke ganger. Enheten har også vært gjennom ulike design da ledere i selskapet slet med å finne ut hvordan den ville passe inn i hjemmet og Apples økosystem, skriver nettstedet.

Annonse


“Til slutt kjørte selskapet på med en tanke om å lage en høyttaler vil gi kundene enda en grunn til å holde seg lojale. Selv om det hadde alle ingrediensene det trengte for å lage en seriøs konkurrent til Echo – inkludert Siri og App Store – så ikke Apple på HomePod som noe mer enn et tilbehør slik som AirPods”, skriver Bloomberg.

Ikke like avansert
Overfor nettavisen sier en person, som ønsker å være anonym, at det er en tapt mulighet for Apple at selskapet ikke lager en smarthøyttaler som kan gjøre like mye som Echo,

Mens Amazon Echo har flere tusen egenskaper som blant annet gjør det mulig å handle fra selskapet nettbutikk, er HomePod i hovedsak begrenset til enkle oppgaver som å styre Apple Music, sende meldinger via iPhone og kontrollere Apple-optimaliserte smarthjemprodukter, forklarer Bloomberg.

Du kan lese flere detaljer om HomePod-utviklingen i kildelenken.

Vil Apple HomePod bli en suksess i smarthøyttalermarkedet selv om konkurrentene tilbyr flere muligheter?

 

Kilde:
Bloomberg