Qualcomm ble funnet skyldig av EU.
Qualcomm ble funnet skyldig av EU.

Annonse


Qualcomm dømt for Apple-bestikkelser. Må betale milliardbot

Qualcomm må betale 997 millioner euro, 9,3 milliarder kroner, for å ha brutt konkurranselovene i EU.

– Har brutt konkurranselovene

Brikkesettprodusenten betalte Apple flere milliarder kroner mellom 2011 og 2016 for at sistnevnte skulle bruke selskapets 4G-brikker i iPhone og iPad, og på den måten utestengt Intel – som også produserer 4G-brikker.

Les mer om temaet: iPhone X-modellene er ikke like: Den ene yter dårligere.

“Det førte til at ingen av rivalene kunne utfordre Qualcomm i dette markedet, uansett hvor gode produktene deres var. Dette er ulovlig under EUs konkurranselover og det er derfor vi har kommet til denne beslutningen”, sier Margrethe Vestager, EU-kommisjonær, i en pressemelding.

Annonse


Samtidig advarer hun andre IT-selskaper om å gjøre det samme: “Ikke prøv dere”, advarer hun, ifølge Bloomberg.

Apple står uten skyld

Apple har i lang tid brukt Qualcomms modembrikker i iPhoner og iPad-er, men i 2016 med lanseringen av iPhone 7 tok selskapet også i bruk brikker fra Intel. iPhone-produsenten har ikke skyld i denne saken, ifølge EU.

Etterforskningen av Qualcomm startet i 2015 og boten representerer 4,9 prosent av Qualcomms omsetning i 2017. Saken er for øvrig ikke relatert til den pågående tvisten mellom de to selskapene.

Qualcomm sier i en uttalelse at selskapet er sterkt uenig i avgjørelsen til EU og at det kommer til å anke saken videre.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse