iPhone X er en av modellene med portrettmodus.
iPhone X er en av modellene med portrettmodus.

Annonse


Patentadvokat: Apple krenker Qualcomm-patent

Ifølge den amerikanske patentadvokaten Jonathan Cooper har Apple krenket et Qualcomm-patent. Han mener iPhone-produsenten bør inngå forlik.

Mener Apple krenker patent
I et innlegg på Seeking Alpha skriver Cooper at han, basert på en analyse av et av patentene, mener at Apple har krenket et “Portrait Lighnting”-patent som tilhører brikkesettprodusenten.

Advokaten skriver at Apple trolig vil ha noen argumenter for at selskapet ikke krenker motpartens patent, men han tror at Qualcomm vil vinne en eventuell sak. Cooper tror at det aktuelle patentet vil styrke brikkeprodusentens sak i tvisten med Apple og at et forlik vil gjøre det mulig å stå imot Broadcoms oppkjøpsplaner.

Med iPhone 7 Plus lanserte Apple portrettmodus som gjør at man kan ta bilder med programvaregenerert bokeh-effekt. Dette er kun tilgjengelig på iPhoner med et tokameraoppsett. I år kom også scenelys eller “Portrait Lightning” som gir bildene en følelse av å vært tatt i et studio, og det er denne funksjonen som krenker et av patentene til Qualcomm, ifølge patentadvokaten.

Annonse


Qualcomm mot Apple
Patentet er en del av den pågående tvisten mellom Apple og Qualcomm. Det hele startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Forrige måned leverte Qualcomm inn et søksmål i San Diego i California der selskapet hevder at Apple prøver å hjelpe Intel ved å dele Qualcomm-hemmeligheter. Nylig sendte Apple inn en klage mot brikkesettprodusenten.

 

Kilde:
Seeking Alpha

Annonse