Disse valgene finner man i den nyeste testversjonen av Windows 10.
Disse valgene finner man i den nyeste testversjonen av Windows 10.

Annonse


Microsoft gjør dette som svar på personvernklagene

Microsoft har fått mye kritikk for innsamlingen av brukerinformasjon i Windows 10. Selskapet har senere gjort endringer som har blidgjort flere motstandere og nå ser det ut til at selskapet åpner opp mer.

Mer åpenhet

I den nyeste testversjonen av Windows 10 har det dukket opp to nye valg under personverninnstillingene som lar brukerne se og slette diagnosedata som sendes til Microsoft. For øyeblikket er disse valgene inaktive, men når de en gang gjør det vil brukerne få mer innsikt over hva som samles inn og sendes til selskapets servere.

Dette finner man under Innstillinger – Personvern – Diagnose og tilbakemelding. Under Personvern kan man for øvrig bestemme hva Microsoft og appene kan samle inn.

Under disse valgene ligger det en lenke til Windows 10s personvernerklæring som forklarer brukerne hvorfor informasjon samles inn, hvordan det gjøres, hva som gjøres med den og hvordan man får tilgang på den.

Annonse
Hva syns du om Microsofts brukerinnsamling i Windows 10? Er det blitt enklere å se hva som sendes inn og forhindre at det gjøres?

Slik kan du hindre at Windows 10 spionerer på deg.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse