Allerede i september kan det være over for iPhone X.
Allerede i september kan det være over for iPhone X.

Annonse


– Apple stopper iPhone X om salget ikke bedrer seg – kanskje over og ut for toppmodellen i sommer

iPhone X er en smartmobil som ikke har fått annet enn super-anmeldelser (også av oss), med enkelte unntak, men prisen og busslomma kan ha ødelagt for Apples planlagte fest.

Gjør det visstnok overraskende dårlig

For nå hevder superanalytikeren Ming-Chi Kuo som nær sagt aldri tar feil på de store spørsmålene, at det kan være over og ut for iPhone X i sommer, når Apple får de nye modellene sendt fra Kina, klare for butikkene.

I rapporten kommer det frem at iPhone X ikke har gjort det så bra som Apple har håpet på, spesielt ikke i Kina.

En av årsakene skal visstnok være busslomma som har vært dårlig nok PR til at salget ikke har tatt av i et land som Kina, der stort skjermareal er en standard for lengst satt av konkurrentene i Android-leiren som også er mye billigere.

Annonse


Første gang de dropper en modell helt siden 5c

Når vi samtidig vet at det muligens skal lanseres tre nye iPhone X-modeller allerede i september, ser det altså ut til at Apple har planer om å stoppe salget av den nåværende toppmodellen i stedet for å sette ned prisen og selge den som de gjør med iPhone 6s eller 7.

Trolig er den for dyr til å produsere fremdeles, og vil trolig også være det om noen måneder, til å få iPhone 6s eller 7-behandlingen som et billigere alternativ.

Vi kjenner fra før av til ryktet om at Apple har planer om å krympe busslomma ved å kombinere 3D-ansiktsscanneren som muliggjør Face ID, med kamera-sensorene. Dette vil på lang sikt redusere produksjonskostnadene, levere større skjerm-areal og gjøre det kjappere og enklere for Apple å øke produksjonstakten av de nye X-modellene.

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse