Apple saksøkes.
Apple saksøkes.

Annonse


– Apple fortsatte å selge iPhone selv om det visste om feilene

Det har haglet med søksmål mot Intel etter sårbarhetene Spectre og Meltdown ble offentlige. Men prosessorkjempen er ikke alene om å bli saksøkt, også Apple rammes av dette.

Visste om svakhetene

The Register skriver at Apple er lagt til listen over selskaper som saksøkes på grunn av “Intel-hullet”. Hvorfor skjer dette? Jo, ifølge massesøksmålet som er levert inn ved en domstol i San Jose i California, har ikke Apple holdt ARM-kompatible prosessorer i iPhone, iPad og Apple TV sikker, som lovet.

Ifølge klagen tilbakeholdt Apple informasjon for kundene i flere måneder og at selskapet dermed visste at det solgte produkter som var sårbare for dataangrep, skriver nyhetsmediet.

iPhone-brukere får mer batterikontroll.

Annonse


– Burde ha informert om det tidligere

Etter Spectre- og Meltdown-avsløringene kom i slutten av november, innrømmet Apple tidlig denne måneden at også selskapets produkter var sårbare for angrep. Google informerte Apple og andre selskaper i juni i fjor.

I klagen skriver saksøkerne at Apple visste eller burde ha visst om svakhetene mye tidligere og at selskapet burde ha informert om designdefekten på et tidligere tidspunkt.

“Selv om det visste om sikkerhetssvakhetene fortsatte Apple å selge og distribuere iDevices uten å reparere eller informere om sikkerhetssvakhetene i Apple-prosessoren. iDevices som ble solgt og distribuert, var ikke av den kvaliteten som oppgitt og var ikke egnet for deres vanlige formål”, står det i søksmålet.

Burde Apple ha informert om sårbarheten tidligere? Og burde selskapet stanset salget til problemet var fikset?

 

Kilde:
The Register

Annonse