BMW har ikke lansert noe særlig med el-biler i det siste, men lover bedring i årene fremover med elektriske og hel-elektriske satsinger.
BMW har ikke lansert noe særlig med el-biler i det siste, men lover bedring i årene fremover med elektriske og hel-elektriske satsinger.

Annonse


BMWs Tesla-konkurrent skal knuse Model 3 på rekkevidde

Under den årlige bilmessen i Detroit i USA kom BMW noen forholdsvis hårete lovnader. Ifølge den tyske bilprodusenten skal elbilen, som for øyeblikket går under konseptnavnet iNext EV, ha en rekkevidde på imponerende 435 miles. Det tilsvarer 700 kilometer.

Store lovnader

BMW har tidligere posisjonert konseptbilen som en konkurrent til Model 3, og da er selvsagt rekkevidden ganske interessant. Til sammenlikning har Model 3 en rekkevidde på 310 miles, etter EPA-standarden, noe som tilsvarer i underkant av 500 kilometer.

Merk at BMW ikke opplyste om hvilken standard de refererer til, men som Electrek påpeker bruker de ofte den europeiske NEDC-standarden. Sistnevnte er kjent for å være mer optimistisk med tanke på rekkevidde enn den amerikanske som heter EPA.

BMW satser stort på elbil.

Annonse


Gjør det godt i Norge

iNext EV kan dermed vise seg å bli et attraktivt valg til “Folke-Teslaen”. Ankepunktet er at elbilen ikke før ventes før 2021. Model 3 er for tiden under produksjon, men ventetiden for norske kunder virker å være ganske så lang.

Den tyske bilprodusenten gjør det for øyeblikket godt på elbilfronten i Norge der i3 er en av de mest solgte elbilene. I fjor høst kom det en ny modell uten at rekkevidden ble noe særlig bedre.

 

Kilde:
MotorTrend,
Electrek

Annonse