Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nytt norsk søksmål mot Tesla. (Ill.: Tesla)

Norske bilkunder saksøker Tesla

Føler seg snytt av bilprodusenten.

Dagens Næringsliv skriver at 79 norske Tesla-eiere går til søksmål mot Tesla. Bakgrunnen for dette er at Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, et tall som senere ble nedjustert til 469 hestekrefter av Tesla.

Årsaken til at elbilprodusenten nedjusterte tallet, er fordi batteriet ikke kunne levere nok strøm til at motorene yter maksimalt på veien, forklarer avisen.

 

117 nye stevninger

Hvis du syns saken virker kjent, er du ikke alene. Dette er samme type søksmål fra høsten 2016 som senere endte med et forlik.

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier advokat, Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid til Dagens Næringsliv.

Saken gjelder biler som ble delt ut til kunder i 2015.

– Jeg har ingen kommentar, sier Teslas norske pressekontakt, Even Sandvold Roland, overfor avisen.

Posten Norge har bestilt Tesla.

Inngikk forlik

I fjor høst skrev Finansavisen at 38 eiere av Model S P85D går rettens vei for å få erstatning fordi de mener effekten elbilen deres har er lavere enn hva bilprodusenten hevdet i markedsføringen og salgsprosessen. Totalt er det nå 117 Tesla-eiere som har stevnet den norske avdelingen til elbilprodusenten.

Det opprinnelige søksmålet fra 2016 endte, som nevnt over, med et forlik. Ifølge Dagens Næringsliv fikk de 133 Tesla-eierne 65 000 kroner i kontantbeløp, eller man kunne velge en kombinasjon av kontantbeløp, oppgraderinger til bilen eller ulike utstyrspakker.

 

Kilde:
Dagens Næringsliv,
Finansavisen

Stikkord: Bil, søksmål, tesla