Posten Norge bestiller Tesla Semi.
Posten Norge bestiller Tesla Semi.

Annonse


Posten kjøper Tesla Semi

Posten Norge opplyser i en pressemelding at selskapet har bestilt Tesla Semi. I førsteomgang er det snakk om én modell.

Forventes i 2019

– Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det er viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge i pressemeldingen.

Posten trekker frem egenskaper som lav luftmotstand, autopilotteknologi, automatisk nødbrems, filholder og kollisjonsvarsling som gjør Tesla Semi til et attraktivt produkt sammen med rekkevidden på opptil 800 kilometer ved maksimal last.

– Teknologiutviklingen går veldig raskt og de elektriske kjøretøyene som kommer i nær fremtid ser ut til å kunne møte våre behov når det gjelder rekkevidde, sikkerhet og kostnader, sier Eckhoff.

Annonse


Logistikktjenesten opplyser i pressemeldingen at den allerede har en av verdens største flåter av elektriske kjøretøy.

Bransjeveteran ser dystert på fremtiden til Tesla.

Asko først ut

Posten Norge følger dermed etter grossisten Asko som forrige måned avslørte at den har bestilt ti Tesla Semi. Nyheten kom få dager etter at Tesla åpnet for forhåndsbestillinger.

– Vi jobber mot en ambisjon om å ha kun fornybart og da tror vi elektriske og hydrogendrevne biler er det som kommer i fremtiden, sa Tore Bekken, administrerende direktør i Asko Norge til nettstedet E24 i forbindelse med kunngjøringen.

Han bekreftet overfor E24 at hver Semi koster 1,6 millioner kroner, og at selskapet da betaler 16 millioner kroner for de ti el-lastebilene. Grossisten har allerede en elektrisk lastebil i stallen.

– Vi har en el-lastebil i dag, fra et hollandsk selskap, som vi har hatt i nesten to år. Så tror vi at Tesla er den som er kommet lengst med teknologien til nå. Derfor velger vi å bestille ti biler, fortalte Bekken til nyhetsmediet i desember.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse